SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düşündürmeye Sevk Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:48:06
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Vahyin Işığında Salih Amel ve Müslümanlar’ başlıklı bir panel düzenlendi. 

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, İl Müftüsü Ümit Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman’ın yönettiği 'Vahyin Işığında Salih Amel ve Müslümanlar' başlıklı panelde, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu ve Doç. Dr. Abdurrahman Ateş konuştu. 'Vahyin Işığında Salih Amel ve Müslümanlar' başlıklı panelde anlatılacak olan konuların kendimizi test etmeye, düşünmeye ve düşündürmeye sevk edeceğini belirten Prof. Dr. Fikret Karaman, Müslümanların sahip olduğu değerler sayesinde nicelik ve nitelik olarak daha iyi bir konumda olması gerekirken, İslam aleminin vitrindeki görüntüsünün maalesef arzu edilen seviyede olmadığını söyledi. Müslümanların özellikle salih amel işleme noktasındaki algısının yetersiz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fikret Karaman, Müslümanlara bu konuda sağlıklı bilgilerin verilmesi gerektiğini ifade etti. Daha sonra sırasıyla Prof. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu, “Dindar Bir Bireyin Kişilik Yapısı İçerisinde Kur’an’ın Amel Dediği Olgunun Yeri”, Doç. Dr. Abdurrahman Ateş, “Amellerle Katsayı İlişkisi”, Doç. Dr. İsmail Karagöz ise “Amel-i Salih ve İbadet” başlıklı birer sunum yaptı. Panelin bitiminde konuk panelist Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz’e Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından kristal plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız