SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duvarın Arkasındaki Tehlike!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:14:41
Duvarın Arkasındaki Tehlike!..
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçe sınırlarında kalan kara yolundaki istinat duvarı görenleri hayrete düşürüyor. 

Arapgir- Kemaliye yolunun 5. kilometresinde yolun sağ tarafında kalan istinat duvarlarının bu görüntüsü, tehlikeyi de gözler önüne seriyor. Yanındaki büyük kaya parçasını tutacak mukavemete sahip olmadığı tahmin edilen istinat duvarı, görüntüden başka bir amaca hizmet etmediği görülüyor. Konuyla ilgili uzmanlar ise istinat duvarının arkasında yükselen kaya parçası ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadan inşa edilen bu duvarın büyük bir tehlikeye neden olduğunu belirtiyor.

“Arka planda böylesine bir tehlike varken...”

İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, istinat duvarı yapılmadan önce tehlike oluşturan zemin yapısının düzeltilmesi gerektiğini belirterek “Betonarme olarak yapılan bu duvarın arkasında tehlikeli bir durum var. Zemin yapısına bakılarak kendisini tutamayan gevşek zeminlerde, yola zarar verecek göçmelerin veya devrilmelerin olmaması için arkadaki o yapının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu yapı ortadan kaldırıldıktan sonra duvarın inşa edilmesi gerekiyor.   Arka planda böylesine bir kaya varken istinat duvarının yapılması hem karayolu için hem de duvar için tehlike arz ediyor. İstinat duvarları, standartlara uygun olarak projelendirilip, uygulamasında hatasız imalat yapılırsa amaca ulaşmış olur” diye görüş belirtti.

Daha önce de Darende -Malatya karayolunda benzer şekilde istinat duvarları inşa edilmiş, ancak birçoğu, kara yolu bitmeden yıkılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız