SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Duyarlı Olalım"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Veteriner Hekimleri Odası'nda bir araya gelen Malatya Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü, Veteriner Hekimleri Odası, Hayvan Hakları Derneği yetkilileri,  4 Ekim Hayvan Hakları Haftası ve Günü nedeniyle ortak açıklama yaptı. 
 
Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir tarafından okunan açıklama şöyle, "Her 4 Ekim Hayvan Hakları Haftasında da tüm Türkiye genelinde vahşice öldürülen, işkence edilen, tecavüze uğrayan, vurulan zavallı hayvan dostlarımızın sesi olmak için bir araya gelsek de, bu akıl almaz, insanlık ayıbı toplu katliamlar halen devam etmektedir. Hala hayvanlarımız açlık ve susuzluğa terk edilmekte, sokaklarda hunharca vurularak veya zehirlenerek öldürülmektedirler. Aslında yok ettiğimiz her canlı varlıkla insanlığımızı ve insanımızı tüketiyoruz. İnsanlar hayvanları sevmek zorunda değiller, ama mutlaka haklarına saygı göstermek zorundadırlar. Şunu da belirtmek isterim ki hayvanları sevmeyenler insanları da sevemezler. Veteriner hekim olarak bizler tüm canlıların sağlığından sorumlu bir meslek grubu olarak;sağlığın temelinin bile sevgiyle güçlendiğini biliyoruz.Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma ve korunma hakları olduğunu, yabani türden olan bütün hayvanların, kendi özel doğal çevrelerinde karada, havada ve suda yaşama ve üreme hakkına sahip oldukları, eğitim amaçlı olsa bile özgürlükten yoksun kılınamayacağı kurallarını koymuştur. Sevginin ve merhametin esas olduğu kutsal rehberimiz Kuran-ı Kerim'in Rahman Suresinde ‘Arzın tüm canlılar için hazırlandığını’ unutmayalım. Hz.Peygamber hayvanların bakımı ile bizzat ilgilenmiş, bunu bir küçüklük saymamış, sahip olduğu hayvanlara sırtındaki elbiseyle onların yüzünü silecek kadar şefkat göstermiştir. Hayvanları sevenler insanları daha içten severler. Hayvanları sevelim. Hayvanları koruyalım. Hayvanlara eziyet etmeyelim. Onlara yardımcı olalım. Hayvan hakları için yapılacak çok şey var. Bugün bir hayvan barınağını ziyaret ederek ise başlayabilirsiniz. Hayvan dostlarımız sizden sevgi ve bakım istiyorlar. Hayvan Barınakların Hayvan Rehabilitasyon Merkezlerine dönüştürelim. Onlara hayvan refahına yönelik yaşam alanları düzenleyelim. Hayvanları koruyalım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, onlara sahip çıkalım.”
 
"DUYARLI OLALIM"
 
Hayvanlar için mahallelere su ve yemek kabı konulmasını öneren Hayvan Hakları Derneği Başkanı Filiz Yenier,  vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. 10 Ekim’e kadar Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi tarafından kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız