SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Duyarlı Olmamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:04:23
A- A+ PAYLAŞ

Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve hareket yılı kapsamında belli aralıklarla yürüyüş düzenleyen Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde bu ayki yürüyüşün teması ‘Kadınlara şiddet’ oldu. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde başlayan etkinlikte İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ile kurum çalışanları Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Kemal Şener, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve hareket yılı kapsamında Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak periyodik aralıklarla yürüyüşler düzenlediklerini belirterek bu yürüyüşünde temasının Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sağlık alanında çalışan kadınlara şiddet konusu olduğunu söyledi.

Kadınlara şiddet konusunda bu ay yürüdüklerini belirten Şener, “Dünya kadınlar günü denince sadece yaşadığımız ortamdaki kadınları düşünmemek gerekiyor. Tüm dünyadaki kadınları düşünmemiz gerekiyor. Kadınlara birer karanfil verip bu işin hal olunduğunu düşünmemek gerekiyor. Özellikle yaşadığımız coğrafyada karışıklığı göz önüne aldığımızda en fazla buradan etkilenen kadınlar ve çocuklar. Bunlara da duyarlı olmamız gerekiyor. Batı toplumu kapitalist sistemde en fazla kadına şiddet uygulanmasında en büyük faktör olduğunu düşünüyorum. Ben Dünya Kadınlar Günü’nde özellikle bunların konuşulmasını isterim. Yoksa kafeteryalarda kadınlara birer karanfil vererek Kadınlar Günü kutlanmaz. Gerçek kadınlar günün kutlanması dünyadaki tüm kadınların müreffeh bir şekilde yaşamaları için elimizden geleni yapmaktır” şeklinde konuştu.

Bu arada beyaz atkılarla yürüyen grup, yoldan geçen kadınlara da karanfil verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız