SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duyarlı Olun, Sahip Çıkın'

A- A+ PAYLAŞ

Kısa dönem erlerin yemin töreninde konuşan 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, " Ulus devlet anlayışı etnik ve dinsel temellere bağlı değildir, bağlanmaya da çalışılamaz. Türkiye Cumhuriyetinin ulus devlet kuruluş felsefesine bağlı, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden ve laik, çağdaş bir ülke olmasından rahatsız olanlar her zaman var olmuştur." dedi.

2.Ordu Komutanlığının Malatya'daki birliklerinde vatani görevlerini yapmakta olan 315.Kısa Dönem 185 asker Muhabere Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yemin ettiler.

Törene; Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da katıldı. Selmanoğlu'nun, yemin eden kısa dönem erler arasında Elazığ Belediyesi İşletme Müdürü Harun Tuzsuzoğlu'nun da bulunması nedeniyle törene katıldığı öğrenildi.

Törende bir konuşma yapan 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal şunları belirtti:

“Türk askerinin sahip olması gereken değerlerin başında cumhuriyete ve yurda gönülden bağlılık gelir. Türk milletinin ve vatanın bölünmez bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyetinin devamlılığı, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlılıkla sağlanır.

Bu ilke ve inkılaplar, Anayasamızda yer aldığı şekilde Türkiye Cumhuriyetinin de temel ilkeleridir. Bu ilkelere yaşamınız boyunca sahip çıkmak asli göreviniz olmalıdır.
Türkiye'nin içinde bulunduğu bu güzel coğrafya, caydırıcı özelliklere sahip güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmasını zorunlu kılmaktadır. Bu da üstün seviyede eğitimli, nitelikli, disiplinli personele sahip ve modern harp silah ve araçları ile donatılmış; her ortamda kesintisiz görev yapabilecek bir kuvvet yapısı ile gerçekleştirilebilir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimin ana hedefi, bir ulus devletin, Türk ulusunun yaratılmasıdır.

Ulus; dil, kültür, ve ülkü birliği ortak paydaları ile birbirine bağlı vatandaşların oluşturduğu siyasal ve sosyal bir birliktir. Bu ulus devlet anlayışı etnik ve dinsel temellere bağlı değildir, bağlanmaya da çalışılamaz. Cumhuriyetin ve devrimlerin korunmasının tek yolu vardır; bu yol da Atatürkçü Düşünce Sistemidir.

Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılmasını amaçlayan bu hedefe ulaşmak için akıl ve ilmin yol göstericiliğini kabul eden, dinamik bir dünya görüşü olan Atatürkçü Düşünce Sistemi vazgeçilmez rehberimizdir.

Türkiye Cumhuriyetinin ulus devlet kuruluş felsefesine bağlı, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden ve laik, çağdaş bir ülke olmasından rahatsız olanlar her zaman var olmuştur.

Ulus devletin vazgeçilmez niteliği olan laiklik, Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan tüm değerlerin de temel taşıdır. Laik düzene karşı hareketler ile bölücü terör / ayrılıkçı hareketler, bugün Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı başlıca tehditleri oluşturmaktadır.

Bu hareketlerin ortak hedefi ise Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapısı ve bu yapının ortadan kaldırılmasıdır. Daha sonra ki hedeflerinin ise üniter devlet yapısının olacağı aşikardır.

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temelini oluşturan ulus devlet yapısına ve üniter devlete duyarlı olunması, sahip çıkılması; kendisini Türk ulusunun birer ferdi olarak gören herkese düşen asil görevdir.”

Törende Muhabere Alay Komutanı Muhabere Albay Rüştü Canbaz’da bir konuşma yaptı.

Tören kısa dönem erlerin yemin etmesi ve geçit töreniyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız