SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duyarlılık Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, "Organ ve doku bağışı konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, organ ve doku nakliyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 1998 yılından bu yana 150 civarında göz kornea nakli ameliyatı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde planları yapılan ve en kısa sürede kurulacak olan göz bankası sayesinde bu sayı daha da arttırılacaktır. Merkezimizde kurulacak göz bankası sayesinde merkezimizin kornea nakli ameliyatları için önemli referans merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki günlerde kurulacak göz bankası ile alet ve teçhizat olarak bazı eksiklerimiz giderilecek. Ancak göz kornea nakli için önemli bir ayak da organ ve doku bağışlanmasıdır" diyen Prof. Dr. Doğanay, "Organ ve doku bağışı konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, görmeyenlerin bir durumu göz önüne getirilerek, organ ve doku nakli, yani göz kornea nakli ile görmeyenlerin ışığı olmak için duyarlılık istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız