SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duyarsız Kalmayın'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partili kadınlar, İsrail'in Filistin'e saldırısı karşısında duyarsız kalınmamasını, Filistin'de kan aktıkça konunun gündemde olacağını bildirdiler ve destek istediler.

Saadet Partisi İl Kadınlar Kolu adına Esra Kendirligil şu açıklamayı yaptı:

"Bilgi alışverişinin bu denli yoğun yaşandığı çağımızda zihinleri saptırmanın, gerçeği gizlemenin daha nezaketli yolları da bulunmadı değil… Hiçbir şey söylemeyerek gerçek gizlenebileceği gibi çok şey söyleyerek de zihinler asıl konudan uzaklaştırılabiliyor. Bunu neden söylüyoruz? Basın yayın organlarını çok iyi kullanmakla maruf İsrail onca yaşanana karşın hala bunun bir savunma hakkı olduğu, sadece sivillerin hedef alındığı masalına devam ediyor.
Dahası bizim medyamızda da bu minval üzere haberler yapılabiliyor. Antisemitizm edebiyatını her alanda öyle iyi kullanabiliyorlar ki zalim iken mazlum oluveriyorlar bir anda.. Ancak bütün bu zihin yönlendirme çalışmalarına karşın arzu ettikleri kabule ulaşamadılar.. Kamuoyu olaya onlar gibi bakmadı ve nihayet Pazar günü Saadet Partimizin ve 150 nin üzeride sivil toplum kuruluşumuzun öncülüğünde konuya duyarlı insanlarımızın da katılımıyla muhteşem bir miting yapıldı. Ancak asıl iş ondan sonra başlıyor.. o mitingde verilen söz gereği Filistin davası sonuçlanıncaya kadar bütün illerde gündemin taze tutulmasına hep beraber çalışacağız. Bu cümleden olarak bu basın açılamasını yapmayı bir borç biliyoruz.

İnancın pazarlığı olmaz! Yahudilikten farklı olarak adına siyonizm dediğimiz Hz. Musa’ya indirilen ve iman ettiğimiz Tevrat’ın Yahudi hahamlarca Kabbala üzerinden yorumlanışı ile; kendisinden başka herkesi insan suretinde hayvanlar olarak gören, onların canlarını ve mallarını kendisine helal, öldürmeyi bir ibadet olarak telakki eden bu sapık inancın devlet politikası olarak kabul edildiği İsrail gerçeği, fotoğrafın tamamı görülmeden anlaşılamayacaktır. Kendi kutsal günlerinde başlattıkları bu son mezalime şaşırmamızın bir anlamı yok; zira masum insanları öldürmesini emreden bir kıskanç tanrı tasavvuru ile hareket eden İsrailli askerlerden söz ediyoruz. Günlerdir haberleri takip ediyoruz. Kanıksama hastalığına düşmeden umudu da yitirmeden milletimizin sesi olamaya geyret ederek yapılması gerekenleri Saadet partisi olarak şöyle sıralıyoruz.

Ülkemizin karar aşamasındaki yöneticilerimiz!
Derhal İsrail büyükelçimiz geri çekilmeli ve ülkemizdeki büyükelçilikleri kapatılmalıdır. İsraille olan her türlü anlaşma süratle iptal edilmelidir. İHH,Cansuyu gibi derneklerimizin katılımıyla toplanan yardımların Filistine ulaştırılabilmesi için hertürlü görüşme yapılmalı ve Refah sınır kapısındaki problem biran evvel çözülmelidir. Filistindeki yaralılar acilen ülkemizde tevdi ettirilmeli buna yönelik bir hava koridoru hemen oluşturulmalıdır. Türkiye adına konuşan sizler; üyesi olduğumuz bütün uluslar arası kuruluşlarda Filistinde akan kan duruncaya kadar konunun gündemde tutulmasına matuf çalışmaları yapmalısınız. İsrailin kınamadan anlamadığı gerçeğini göz önünde tutarak Filistine konuşlanacak bir İslam barış gücünün oluşturulması fikri ajandalarınızın en önemli cümlesi olmalı.. bunlar millet olarak bizim size verdiğimiz son görevlerdir. Vekillerimiz olarak duyarsız kalmayınız…

Değerli Malatyalılar! Filistin için dayanışma zamanı diyerek başta İHH ve Cansuyu olmak üzere yardım kuruluşları bir araya geldi bizler için. Geçmişte olduğu gibi zulmü kanıksamadan, alışmadan hergün gördüklerimize elimden gelen her türlü desteği eksik etmeyelim. “Yardımlar ulaştırılamıyormuş ki” cümlesine çok takılmadan üzerimize düşeni yapalım Rabbimiz yardım edecek ve yardımlarımız kardeşlerimize ulaşacaktır. Ayrıca bu problemin siyasetle çözülemeyecek denli derin olduğu ümitsizliğine de kapılmayalım zira İsrail denilen 5 küsur milyonluk bu yasadışı çete devleti savaşmaktan üretim yapacak zamanı bulamadığı için hayatını sürdürecek bütün geliri Siyonist sermayenin dünyadaki hareketliliğinden almakta. Dememiz o ki; Siyonist markaları almamakla teker teker her fert onurlu bir duruş sergileyecektir. Yıllardır marketlerimizdeki Siyonist markaların listesine pek çok vesile ulaşmış olmalısınız. Bu düşünceyi hafife almayıp kendi çapımızda da boykotumuzu yapalım ki dualarımız daha bir istikrarla telaffuz edilmiş olsun.

Son olarak Ey Allah ile yürümek anlamına gelen İsrail! isminden uzaklaşalıberi azgınlığın arttıkça arttı. “Rabbin sana bunu emretmiş olamaz, düşün” dedikçe sen daha da azdın. Allah’ın nice tuzakları var O’nun ihmalinden kork. Dağların taşların seni ihbar edeceği yani varlığın diliyle telin edileceğin günler yakındır biz buna inanıyoruz. Hepinize teşekkür ederiz.."

İGM'DEN KINAMA..
Öte yandan Malatya İl Genel Meclisi 2009 yılının ilk toplantısını yaparken, İsrail'i kınama kararı alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler ele alındı. Hekimhan ilçesi meclis üyesi, Sait Özoğlu, İsrail'in Gazze şehrine yaptığı saldırılar nedeniyle, kınanması noktasında meclise önerge verildi. Önerge okunduktan sonra kabul edilerek, alınan temenni kararının ilgili yerlere gönderilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt il genel meclisi üyesi Mevlüt Vanlı da, Filistinlilere maddi yardımda bulunulmasını önerip, bu konuda Kızılay'a yardım yapılınca, Filistinlilere ulaştırılacağını söyledi. Mevlüt Vanlı, bu konuda 10 milyon TL gıda yardımında bulunacağına açıklayan Akranlar A.Ş'ye teşekkür edip, bu tür kuruluş sayısının artması temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız