SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duyduğundan Emin misiniz?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki hastane ve bir tıp merkezine "Yeni Doğan İşitme Taraması Ünitesi" kuruldu.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı işitme engeli ile doğan bebeklerin erken dönemde tespit edilmesi amacı ile işitme taramalarının gerçekleştirilmesi, kesin teşhis, işitme cihazı uygulaması ve gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılmasını sağlamak üzere 'Yeni Doğan İşitme Tarama Programı'nı yürütmektedir. Tarama çalışmaları hastaneler bünyesinde oluşturulan Yeni Doğan İşitme Taraması Ünitelerinde sürdürülmektedir.

Bu program kapsamında İlimiz hastanelerinden Turgut Özal Tıp Merkezi, Malatya Devlet Hastanesi ve Beydağı Devlet Hastaneleri bünyesinde "Yeni Doğan İşitme Taraması Ünitesi" kurulmuştur. Söz konusu ünitelerde sadece ilgili hastanede doğan bebeklerin değil, ilde diğer sağlık kuruluşlarında da gerçekleşmiş olan doğumlardan dünyaya gelmiş olan bebeklerin taramaları yapılmaktadır.

Bu ünitelerde görev alacak personellerin eğitimini sağlamak amacıyla ilimiz merkez Çöşnük Eğitim Sağlık Ocağı'nda İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek'in koordinatörlüğünde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Malatya Devlet Hastanesinden Eğitici Eğitimi almış olan eğitimcilerin desteğiyle 'Yenidoğan İşitme Tarama Programı Uygulayıcı Eğitimi' düzenlenmiştir. Yapılan eğitime İlimiz Beydağı Devlet Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ile Elazığ, Şanlıurfa, Bayburt illerinden Uzman doktor ve odiyometrislerin katılımı ile eğitim gerçekleşmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz; İlimizde doğumu gerçekleşen her bebeğin işitme taramasının yapılması, işitme kayıplarının erken dönemde tespit edilmesi ve tedavilerinin yapılmasını sağlamaktır. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesi için tüm sağlık kuruluşlarımızda danışmanlık hizmetleri verilerek, ilgili hastanelerimize yönlendirmeler yapılmaktadır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız