SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duygu Yüklü Gece

A- A+ PAYLAŞ

Adı şimdi Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi’ni 1976- 1977 eğitim ve öğretim döneminde; 9 sınıfı Tabii Bilimler, 9 sınıfı Edebiyat ve 2 sınıfı da Matematik bölümlerinden olmak üzere toplam 872 mezundan bir bölümü, 31 yıl sonra Malatya’da düzenlenen gecede bir araya gelerek hasret giderdiler.

Mezuniyetten 31 yıl sonra buluşan mezunlardan birçoğu Malatya dışından gelerek, Altın Kayısı Oteli’nin bahçesindeki gece ve diğer etkinliklere katıldılar.

Saat 19.30'da başlaması planlanan gece için saat 19.00'dan itibaren Altın Kayısı Oteli bahçesine gelmeye başlayan mezunlar, girişte isimleri ile sınıf ve numaralarının yazılı olduğu yaka kartlarını alıp taktılar.

Mezunlardan Emekli Yusuf Sümer Yalçın, Topsöğüt Belediye Başkanı Ömer Yağcı, Esenlik Şirketi görevlisi Solmaz Sevinç, Emekli Bankacı Yüksel Dernek Sandıkçı, Emekli öğretmen Şaban Yücel, Beydağı Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Selim Çağlar, İşletmeci Alaattin Geneş, Fen Lisesi Müdürü Erol Canbolat ve İşletmeci İsmet Sürücü'den (En sondaki fotoğraftakiler) oluşan organizasyon komitesinin yaptığı programın açılışında konuşan komite başkanı Yalçın, böyle bir buluşmanın düzenlenmesi fikrinin nasıl çıktığını ve geliştiğini anlattı.

Yalçın, 6 Matematik A sınıfından arkadaşı olan ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında kaybettiğimiz işadamı Murat Koçyiğit’in, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü dönemdeki konuşmaları sırasında, Turan Emeksiz Lisesi’ni 1977 yılında bitirenleri bir araya getirme ve anıları tazeleme konusunda fikir oluşturduklarını, bunu Koçyiğit’le birlikte organize etmeyi planlarken, Ankara’da tedavi gören Koçyiğit’in cenazesinin Malatya’ya geldiğini anlattı.

1977 mezunlarının buluşmasını, kaybettikleri bir dönem arkadaşına verilmiş söz olarak gerçekleştirmek amacıyla kolları sıvadıklarını, büyük buluşma öncesi iki ayrı toplantı yaptıklarını, komiteler oluşturduklarını belirten Yalçın, okuldan dönem mezunlarının isim listelerini temin ettiklerini, 872 mezundan yaklaşık 200’üne telefonla ya da yüz yüze görüşme şeklinde ulaşabildiklerini, organizasyonu anlattıklarını bildirdi.

Dönem mezunlarından İsmet Yalvaç’ın kurucu ve editörlerinden olduğu malatyahaber.com’un faaliyetlerin duyurulması ve mezunlara ulaşmada aracı olduğunu belirten Yalçın, sonunda 28 Haziran gecesinin merkezini oluşturduğu, 27-29 Haziran tarihlerini kapsayan 3 günlük bir programın düzenlendiğini söyledi.

Konuşmanın ardından; dönem mezunlarından vefat eden 10 kişiden bazılarının fotoğraflarının da yeraldığı, ayrıca mezunların okul döneminde çektirdikleri fotoğraflardan oluşan 10 dakikalık bir sinevizyon gösterisi yapılırken, geceye katılanlar duygulu anlar yaşadılar.

Dönemin okul müdür yardımcısı, Din ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bayram Özcan da gecede hazır bulunurken, konuşma yapmak üzere sahneye, okuldaki lakabı olan “Zelzele Bayram” diye anons edilerek çağrıldı.

Turan Emeksiz Lisesi’nin o dönem öğrencilerinin derslerine girsin ya da girmesin, “disiplin” yönünden tavizsiz tutumuyla tanıdığı, 5 üzerinden yaptığı yazılı kağıt değerlendirmelerinde 0,1 gibi yüzdeli notlarıyla bilinen “notu kıt öğretmen- Zelzele Bayram”, 1977 yılı mezunlarının 30 yılı aşkın bir süre sonra buluşmalarına mutlu olduğunu, bu gecede bulunmanın güzelliğini yaşadığını bildirdi. Bayram Özcan, konuşmasında “öğrenci- öğretmen” ilişkisinin saygı ve sevgiye dayanan bir temeli bulunduğunu kaydetti.

Milli Parklar Genel Müdürü Prof.Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, DDY Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancı, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak'ın da bulunduğu birçok mezunun il dışından gelerek katıldığı gecede dönem mezunlarından, Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı öğretmen Mehmet Balkış’ın yönetimindeki “Malatya Eyvan” ekibi konser verdi.

Gecenin sürprizlerinden biri de, Yeşilyurt Kiraz Festivali konseri için Malatya’da bulunan ve dönem mezunlarından olan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak’ın ricasını kırmayarak sahne alan Kahtalı Mıçı oldu.

Malatya Eyvan Ekibi bu sürprizin ardından programını sürdürdü ve daha çok Malatya türküleri ağırlıklı repertuarıyla duygu fırtınası estirdi.

Gecenin sonlarına doğru çalınan hareketli ve halay havalarının eşliğinde mezunlar sahnede oynayıp, halay çektiler.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız