SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duygu Yüklü, Gurur Dolu..

A- A+ PAYLAŞ

Amansız bir hastalık sonucu 4 ay önce vefat eden Birgül Özdemir’in anısına Doğanşehir Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda Teknoloji Sınıfı oluşturuldu. Philips’in de katkı sağladığı teknoloji sınıfının açılışı, “protokoldan uzak” samimi ve duygu dolu bir ortamda gerçekleştirildi.

BİRGÜL ÖZDEMİR..
Malatya'nın en eski avukatlarından Alaeddin Alikaşifoğlu'nun kızı, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin genel sekreteri ve 2004 seçimlerinde CHP'nin Malatya Belediye Başkan Adayı Avukat Mahmut Alikaşifoğlu'nun kız kardeşi, Doğanşehir eski belediye başkanı Cengiz Özdemir'in kardeşi olan helikopter pilotu emekli binbaşı ve TAİ Helikopter Test Pilotu Atilla Özdemir'in eşi, 2 çocuk annesi 47 yaşındaki Birgül Özdemir, geçtiğimiz yıl Haziran ayından beri tedavi gördüğü hastalıktan kurtarılamayarak 10 Şubat 2007 günü yaşamını yitirmişti. Kemik iliğinden kaynaklanan bir kan hastalığı olan "Multiple Miyeloma" teşhisiyle Hacettepe ve Ankara Üniversitesi hastanelerinde tedavi gören Birgül Özdemir'in tedavisi evinde sürdürülmekte iken ani bir kriz sonucu ettiği bildirilmişti. Kimya Mühendisi olan Özdemir, en son Adli Tıp Kurumu Ankara Kimya İhtisas Dairesi’nde görev yapmaktaydı.

ANISINA TEKNOLOJİ SINIFI..
Birgül Özdemir’in anısına, eşi emekli pilot binbaşı Atilla Özdemir’in doğum yeri olan Doğanşehir ilçesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda özel bir teknoloji sınıfı oluşturuldu.

“Birgül Özdemir Teknoloji Sınıfı”nın açılışında; Vali, vekili, ilçe kaymakamı, il ya da ilçe milli eğitim müdürü yoktu ancak, ailesi ve dostları, Doğanşehirliler, Atilla Özdemir’in devre arkadaşları olan 2. Ordu Komutanlığı’nda görevli subaylar, İl ve İlçe Jandarma komutanı oradaydılar. Açılış töreninde, Birgül Özdemir’le ilgili konuşmalar sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadılar.

Açılışta konuşan Atilla Özdemir, Malatya Turan Emeksiz Lisesi’nde aynı dönem okurken tanıştığı sonra yaşamını birleştirdiği, 2 çocuğunun annesi, eşi merhum Birgül Özdemir anısını, tam onun isteği ve idealleri doğrultusundaki bir anlam içeren teknoloji sınıfında yaşatmanın aile olarak mutluluğunu, gururunu taşıdıklarını, bilgi ve teknoloji ile donanmış gençlerin şanlı bayrağı gökyüzünde ilelebet dalgalandıracaklarını söyledi.

Törene katılan ve sınıfın oluşturulmasına katkı sağlayan Philips Elektronik Genel Müdürü Atilla Tüfekçi de, dostu olan Özdemir ailesinin böylesine özel bir gününde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Malatyalı olan Tüfekçi, konuşmasında Malatya’ya sokak çocukları için bir tesis yapılmasına ilişkin 500 bin dolarlık bir bütçenin Malatya’daki ilgililerin ilgisizliği nedeniyle Trabzon’a aktarıldığını da belirtirken, ifadeleri sitem doluydu.

Daha sonra, Teknoloji Sınıfı’nın oluşturulmasına emeği geçenlere plaketler verildi.

Teknoloji sınıfı, Birgül Özdemir’in babası Avukat Alaeddin Alikaşifoğlu tarafından kurdelası kesilerek açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız