SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duygu Yüklü Söyleşi

A- A+ PAYLAŞ
Akçadağ Lisesi seminer Salonu’nda Gazeteci -senarist olan Hakan Yağızbozdemir ile kısa metrajlı filmin başrol oyuncusu Nebahat Ulukaya öğrenciler ile buluştu.
 
Akçadağ Lisesi öğrencilerine Malatyalı yönetmen Hakan Yağızbozdemir’in Hilal Nöbeti adlı kısa metrajlı filmi tanıtıldı. Gerçek hayattan kesit olarak anlatılan ve bir şehit annesinin, nişanlısını askerde şehit vermiş bir genç kızın ve nişanlısını askere gönderecek olan bir başka kızın, konukevinde karşılaşmalarıyla birlikte duygu dolu anların yansıtıldığı bu kısa metrajlı film’de Öğretmenler ve öğrenciler duygu dolu anlar geçirdi. 
 
Hakan Yağızbozdemir öğrencilere filmin vermek istediği mesajı dile getirirken,”Filmimin bir mesajı var. Film, şehit annesine yapılmış bir sahtekârlığı vurguluyor diyebilirim. Bizler, ülke olarak gerçekten duyarlı insanlarız. Belirttiğim gibi gerçek bir hayat hikâyesini beyaz perdeye taşıdık. Ve bunu Okul nezdinde İlk olarak Akçadağ Lisesi’nde gösterime sunduk yani bu filmi ilk izleyen öğrenciler sizlersiniz.”dedi. 
 
Kısa metrajlı film ardından  Hakan Yağızbozdemir ve Nebahat Ulukaya öğrencilerin sorularını yanıtlarken, Hilal Nöbeti adlı kısa metrajlı filmin oyuncularının ilk defa kamera önüne geçtiğini belirterek “Hilal Nöbeti’ne hazırlık biraz erken oldu. Nebahat arkadaşımız dışında daha önce Kamera karşısına geçen oyunculuk deneyimi olmayan arkadaşlar ile 2 gün içerisinde filmimizi hazırladık. “diye konuştular.
 
Kız  öğrencilerinden birinin Nebahat Ulukaya’ya yönelttiği “Siz aileniz ve çevrenizden sinema ve oyunculuk mesleğine girerken karşınıza aldınız mı sorusuna Ulukaya ise “ Evet ailemi ve arkadaşlarımı karşıma aldım. Ama zamanla gördüler ve benim oyunculuk ile olan ilişkimi artık kabullendiler. Şimdi onlardan destek görüyorum” dedi. Akçadağ Örüşgülü olduğunu oyunculuğa severek başladığını, çevresinin yadırgamasına rağmen bu alanda kendini mutlu hissettiğini söyledi. Akçadağ Örüşgülü olduğunu oyunculuğa severek başladığını anlatan Ulukaya, çevresinin yadırgamasına rağmen bu alanda kendini mutlu hissettiğini söyledi. 
 
Yağızbozdemir öğrencilere senaryodan bahsederken “ Ben burada Öğretmenlerimizin huzurunda siz öğrencilere bir teklifim var. Senaryo yazan veya yazmayı düşünen öğrenci arkadaşlarımız ile bir senaryo yarışması düzenleyelim. Senaryosu güzel ve birinci olan arkadaşımızın senaryosunu filme dökeriz. Sizler öğretmenleriniz ile bu konu hakkında bilgi alışverişinde bulunun”diye konuştu..
 
Akçadağ Lisesi müdürü Orhan Toğrulca ise “Hakan Yağız Bozdemir ve Nebahat Ulu kaya’ya Teşekkür ederiz. Böyle anlamlı bir filmi okulumuzda öğrencilerimiz ile buluşturmaları bizleri sevindirmiştir.” diyerek  Bozdemir’e plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız