SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duygulandıran Sergi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği ve Malatya Kültür ve Yaşam Derneği işbirliğinde "Malatya'da Amatör Futbolun Tarihi" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Beşkonaklar Etnografya Müzesi'ndeki serginin açılışını Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel gerçekleştirdi. Açılışa Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, TÜFAD Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Muharrem Zeyno, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, ESKKK Başkanı Ali Evren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eski sporcular ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, "Ben, sporun insan ve toplum hayatında birleştirici bir rolü olduğuna yürekten inanıyorum. Burada da güzel bir organizasyon yapılmış. Çok heyecanlandım. Günümüzdeki haliyle gördüğüm insanların geçmişlerini de burada görmüş oldum. Birçok alanda bunlar yapılabilir. Birçok şeyi geçmişiyle değerlendirme imkanlarımız olmuyor ama meşakkatli bir iş yapılmış. Ben her alanda bunun devam etmesini bekliyorum. Ayrıca kültür elçisi
öğrencilerimizde buradalar. Onlar içinde faydalı olacaktır" dedi.

Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ ise, "Malatyaspor'un zor zamanlar geçirdiği bu günlerde sportif anlamda bir araya geldik. Malatya'ya hizmet eden isimleri halkımıza tanıtmak amacıyla bu sergiyi açtık" diye konuştu.

Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan da, geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi birleştiren bir sergi olması nedeniyle güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Kentimizin ortak kültürünü gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada daha güzel işler yapacağız" ifadelerine yer verdi.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi de, "Burayı görüp de duygulanmamak elde değil. Malatya futbolu adına önemli bir arşiv oluşturulmuş. İnşallah bu bir kitap haline getirilip, gelecek nesillere aktarılacak. Malatya'daki amatör spor kulüpleri de futbolcularını getirip, bu sergiyi gezdirsinler" dedi.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ise, serginin kendilerini çok duygulandırdığını ifade ederek, "İnanın ki söyleyecek söz bulamıyorum. 30 - 40 yıl önceki amatörlerin sergisi bizleri heyecanlandırdı. Geçekten gözlerim doldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız