SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Duygulandıran Teşekkür

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:31:00
Duygulandıran Teşekkür
A- A+ PAYLAŞ

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER) işbirliğinde açılan Türkçe kurslarında başarı gösteren 99 Suriyeliye,  düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcıları Ömer Dağdeviren ve M. Şamil Horasanlı, AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp, TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem ile kursiyerler katıldı.

Vali Kamçı: Eğitim adına sevindirici bir durum

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, Malatya’da bulunan Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını belirterek,  MABEK’te hayata geçirilen bu kursların da onların eğitim hayatı adına sevindirici olduğunu söyledi.  Vali Kamçı, “Güzel Türkçemizi öğrenmek için düzenlenen bu kursun,  öğrencilerimizin farklı yeteneklerini ortaya çıkaracağına, onların düşün düşünce ufkunu genişleteceğine inancım tamdır.  Bu kurslara devam eden ve bu belgeyi almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederken, kursların hizmet vermesine vesile olan kamp yetkilileri de ayrıca kutlarım” dedi.

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem de, TÖMER’lerin yükseköğretimde yabancılara Türkçe öğretmek için kurulmuş merkezler olduğunu hatırlatarak, İnönü Üniversitesi bünyesindeki TÖMER’in 2011 yılında kurulduğunu ve şu anda yaklaşık 200 öğrencisiyle önemli bir kuruma dönüştüğünü söyledi.

MABEK’te lise mezunu ve üniversite öğrencisi olabilecek düzeydeki öğrencilerin tespit edilerek kursun açıldığını kaydeden Doç. Dr. Erdem, bu kurslar sonucunda 76 öğrencinin en yüksek düzey olan C1 sertifikası, 23 öğrencinin de B2 sertifikası almaya hak kazandığını söyledi.  Doç. Dr. Erdem ayrıca, kurs boyunca öğrencilere toplam 1050 saatlik bir eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

“Acıları boylarından uzun çocuklara ithaf ediyoruz”

Kursa katılan öğrenciler adına konuşan Suriyeli Selva Ajo (ilk fotoğraftaki), konuşmasıyla törene katılanları duygulandırdı. Savaşın tozlu ve karalık ortamından çıkarak, ülkelerinin geleceği için üniversite okuyacaklarını belirten Selva Ajo, “Bizi, savrulduğumuz noktadan alıp, hayalimizdeki geleceğe kavuşturan, Sayın Valime, TÖMER’e, Milli Eğitime, tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Selva Ajo, daha sonra şunları söyledi:  “Ben ve arkadaşlarım bu yıl burada bir şiir yazdık. Ülkemizin umutla bakan gözlerine bir ışık tutmak için. Şiirimizi, sizlere, toprak üzerinde kefensiz yatan kadın, erkek, genç ve yaşlılara… Özellikle de, acıları boylarından uzun çocuklara ithaf ediyoruz. Suriye için çalışmaya, Suriye ve Türkiye kardeşliğini gelecekte büyütmeye huzurunuzda söz veriyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı ve törene katılan protokol üyeleri, Türkçe kursunda başarılı olan Suriyeli öğrencilere sertifikalarını verdi.

FOTOĞRAFLAR: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız