SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Duyum Aldık ki.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:36:47
A- A+ PAYLAŞ
Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’nde hizmet veren  Ziraat Bankası’na ait vezne biriminin kapatılacağına ilişkin duyum aldıklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, böyle bir durumun kabul edilemeyeceğini ve vatandaşların mağduriyetine yol açacağını belirtti.  Tapu Kadastro  Elazığ Bölge Müdürü Tamer Taşkıran ile birlikte Malatya Tapu Müdürü Mustafa Can ve Malatya Kadastro Müdürü Mustafa Aslan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret ettiler.  Tapu Kadastro Bölge Müdürü Tamer Taşkıran, kurum çalışmalarına ilişkin Evren’e bilgiler sundu ve  kurumun halka daha iyi hizmet sunma noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.  
 
Taşkıran, bir süreden beri uygulanmakta olan randevu sisteminin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve  bu uygulama ile  vatandaşların  tapudaki işleminin hangi saatte yapılacağının belli olduğunu kaydetti.  Malatya’da yılda ortalama 30 bin işlem yapıldığını belirten Tapu Kadastro Bölge Müdürü  Tamer Taşkıran, hizmet binasının bakım ve onarımının da kısa sürede yapılmasıyla hizmet sunumunun daha iyi hale getirilmesinin amaçlandığını da ifade etti.  
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’de, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Bölge ve İl Müdürlerinin  kendilerini ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirtti.  Evren, Esnaf ve Sanatkarlar olarak tapu işlemlerinde karşılaşılan sorunların başında gelen tapu harçlarının bankaya ödenmesi uygulamasında, yapılan yoğun girişimlerle yaklaşık 2 yıl önce Ziraat Bankası’nın Tapu Müdürlüğü binasına bir vezne açarak tapu harçlarını burada tahsil etmeye başladığını belirterek, “ Tapu Müdürlüğü’nde hizmet vermeye başlayan banka veznesi ile sıkıntı giderilmişti. Ancak  şimdi bazı duyumlarımız  var. İlgili bankanın Tapu Müdürlüğü’nde bulunan veznesini kaldırma gibi bir düşüncesinin olduğunu öğrendik. Bu durum esnaflarımız ile vatandaşlarımızın sıkıntısına neden olacaktır. Çünkü tapu harçları için yatırılması gereken ödemeyi vatandaşlar,  Akpınar Cezmi Kartay Caddesi’ndeki banka şubesine gelmek zorunda kalacaklar. Bu durum zaman kaybına yol açacaktır” dedi.    
 
Evren, uzun uğraşlar sonrasında  kurulan banka veznesinin  aynı şekilde hizmetinin sürdürmesi için konuyu gerek  siyasilere , gerekse de yetkililere ileteceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız