SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Duyumlarımıza Göre!.'

A- A+ PAYLAŞ

Hayvan Hakları Federasyon (HAYTAP) İstanbul- Kadıköy Temsilcisi Zeynep Tekin, Malatya Belediyesinin Çöp Dökme alanının doğusunda, Bulgurlu Köyü yakınında bulunan Hayvan Bakımevi’nde kalan sahipsiz sokak hayvanlarına yasa dışı uygulamalarda bulunulduğu ve uyutularak öldürüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

“İŞKENCEYE SON VERİLSİN”
HAYTAP Temsilcisi Zeynep Tekin tarafından, TBMM Başkanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği ve Belediye Başkanlığı, Malatya Çevre Orman İl Müdürlüğü ile çeşitli hayvan hakları derneklerine yazılan şikayet dilekçesinde son zamanlarda Malatya’da sahipsiz sokak hayvanlarına yasa dışı uygulamalarda bulunulduğu ileri sürülerek, acil tedbirler alınması istenildi.

Tekin, şikayet dilekçesinde, bakımevindeki hayvanların görevlilerce gerektiğinde kısırlaştırılıp, aşılanıp küpelendikten sonra doğal ortama bırakılması yerine uyutularak öldürüldüğü duyumlarını aldıklarını belirterek, yetkili makamların gerekli denetimi yapıp sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.

"HAYVAN YOK, SARMISAK VAR!"
Zeynep Tekin, söz konusu kurumlara yazdığı şikayet dilekçesinde, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından hayvanların sokağa bırakılması yerine öldürüldüğünü bu yüzden belediye hayvan barınağında, ne sokak hayvanlarının ne de veteriner hekimin bulunduğunu da belirterek hayvanlara yapılan yasa dışı uygulamalarla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi:

“Son zamanlarda Malatya’da sahipsiz sokak hayvanlarına yapılan yasa ihlali uygulamalar hakkında çok fazla duyum almaktayız.

Görgü şahitlerinden almış olduğumuz bilgilere göre Belik hayvan bakımevinde toplanan hayvanların görevlilerce gerektiğinde kısırlaştırılıp, aşılanıp ve küpelendikten sonra doğal ortama bırakılması yerine onları uyutarak öldürdükleridir. Bu olay görgü tanıkları tarafından barınak görevlilerine bildirilmiş, barınak görevlileri önce bu duyumlarımızı inkar etmişlerdir. Ancak öldürülen köpekler arasında sahipli hayvanların olduğu bilgisi üzerine barınak görevlilerinin, belediyenin kendilerine uyuz, hasta ve sakat köpekleri öldürme yetkisi verdiğini söylemiştir. Barınağa getirilen birçok hayvan öldürülmekte ki şu an barınakta 2 yavru kediden başka hayvan bulunmadığı bilgisi elimize ulaşmıştır. Yaklaşık 50 hayvanı barındırabilecek bir bakımevi bulunması ancak içerisinde sadece 2 yavru kedi ve sarımsakların bulunması sizce de garip değil midir? Ayrıca alınan bilgilere göre çok gerekli tıbbi malzemeler olmasına rağmen hiç veteriner hekim bulunmamasıdır.

Yukarıda yazılanlar ne yazık ki gerçektir. Birçok ilde hayvan bakımevi açılırken, Malatya’da bir hayvan bakımevinin olup da içerisinde görevlilerin çalışmaması, devletin kendileri için ayırmış olduğu ödeneği, hayvanlara gerekli yardımı yapmadan sadece kendileri, gün boyu oturarak veya hayvanları uyutarak onları ölüme terk ederek ziyan etmeleri çok acıdır. Bu sebepledir ki, Malatya il sınırları dahilinde bulunan Belik Hayvan Bakımevinin olumsuz koşullarının derhal giderilmesini talep etmekteyim.
Sorumluluk ve yetki sahibi makamlarınızdan, tüm bu yazılanların ışığında Malatya Belediyesi kontrolünde olan Belik Hayvan Bakımevinin denetlenmesi, 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu’na aykırı durumların tespit edilmesi, 2008 yılında kaç adet köpeğin kısırlaştırılıp alındığı yere bırakıldığı, bakımevinde kaç hayvana bakıldığı hususunda denetimin yapılması ve raporların tarafımıza iletilmesi, ayrıca belediye ekiplerinin sahipsiz sokak hayvanlarını toplarken, ekibin başında veteriner hekim bulunup bulundurmadığı konusunda takibimin yapılması, aksi takdirde kanuna aykırı uygulamaları ve bunu ısrarla sürdürmeye devam etmeleri sebebiyle Malatya Belediye Başkanı ve diğer sorumlular hakkında 4483 sayılı yasa gereği soruşturma açılması ve cezalandırılması hususunu talep edeceğimizi bildiririz.

Konunun takipçisi olduğumuzu belirtir, yukarıda yazdığımız tarih ve sayılı dilekçemize 4982 sayılı Bilgi Edinme ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu gereği kanuni süresi içinde cevap ve bilgi verilmesini arz ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız