SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzeltildi" Diyorlar Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:22
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Barosu Yönetimi geçtiğimiz Çarşamba günü baro mensubu avukatların telefonlarına gönderdiği mesajla Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından mahkemelere de gönderilen ve ‘Yargıya müdahale’ tartışması başlatan bilirkişi değer tespit kriterlerine ilişkin yazının, düzeltildiğini bildirdi. Ancak, Baro yönetiminin bu mesajına karşılık, bilirkişilerin özellikle kayısı ve diğer meyve ağaçları konusunda Malatya Valiliği’nin sözkonusu talimatlarına uygun biçimde rapor hazırlamaya devam ettiği öğrenildi. 
 
Bu arada Malatya Barosu Başkanlığı’nın avukatlara gönderdiği SMS’de ‘Malatya Valiliği’nin tartışma yaratan yazısı düzeltildi’ demesine rağmen, düzeltmenin yapıldığı belgeyi soran avukatlara herhangi bir belge gösteremediği de belirtiliyor. 
 
Barodan Avukatlara SMS’le ‘Valiliğin Yazısını Düzelttik’ Bilgisi
 
Malatya Valisi Ulvi Saran’ın, bilirkişi raporlarında değer tespit kriterleri konusunda mahkemelere ve kamu kurumlarına gönderdiği yazı avukatların sert tepkisine neden olmuştu. Malatya Barosu’na mensup 100’ü aşkın avukat Malatya Valisi Ulvi Saran’ın mahkemelere bilirkişi raporları ile ilgili gönderdiği sözkonusu yazıyı ‘İdarenin Yargıya Açık Müdahalesi’ olarak değerlendirmiş ve konuyu görüşmek üzere Malatya Barosu Genel Kurulu’nu acilen toplantıya çağıran bir imza kampanyası başlatmıştı. 
 
Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, genel kurulu toplamamak amacıyla, sorunu görüşmeler yolu ile çözmek için genel kurul için imza toplayan avukatlardan süre istemişti.
 
İmzacı avukat sayısının 130’u aştığı 25 Nisan Çarşamba günü, Malatya Baro Başkanlığı baro mensubu avukatların telefonlarına gönderdiği mesajla Malatya Valisi Ulvi Saran’ın kaymakamlıklar ve kamu kurumlarının yanısıra mahkemelere de gönderdiği sözkonusu yazının düzeltildiğini bildirdi. 
 
Malatya Barosu’ndan avukatlara gönderilen telefon mesajında “Malatya Valiliği tarafından hukuk mahkemelerine gönderilen ve tartışma konusu olan yazı, girişimlerimiz sonucu düzeltilmiştir” deniliyordu. Ancak, avukatlar tarafından ‘Anayasa ile teminat altına alınmış yargı bağımsızlığına ve bilirkişilik kurumuna açık müdahale’ olarak değerlendirilen yazının düzeltildiğini bildiren mesaja rağmen, bilirkişilerin sözkonusu valilik yazısındaki talimatlara uygun biçimde rapor hazırlamaya devam ettiği belirtiliyor. 
 
İmzacı Avukatlar: ‘Düzeltmenin Belgesi Henüz Ortada Yok’ 
 
Bu arada, Valilik yazsından dolayı Baro Genel Kurulu’nu konuyu görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağıran imzacı avukatların baro yönetimine ‘Valilik yazısını düzelten belge nerede?’ sorusuna tatmin edici bir cevap veremediği de öğrenildi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bazı avukatlar ‘Sözkonusu yazıyı yürürlükten kaldıran yeni bir yazı olması gerekiyor. Ancak böyle bir yazı henüz baro yönetimi tarafından bize ibraz edilmiş değil. Baro yönetimi, yazının düzeltildiğini bildiriyor bize. Bu durum, valiliğin yazısında bir eğrilik, bir yanlışlık ve hukuka aykırılık olduğunu baro yönetiminin de kabul ettiği anlamına geliyor. O halde baro yönetimi düzeltmenin hukuki yollarla, resmen yapılmasını sağlamalıdır. Umarız bu mesaj konunun kapatılması ve avukatların tepkisinin dinmesi için yürütülen dayanaksız bir çaba değildir’ şeklinde konuştu.
 
Bu arada 2012 sonbahar aylarında yapılması gereken Baro Başkanlığı seçiminde başkan adayı olacağı belirtilen bazı isimlerin de aralarına bulunduğu 54 avukatın çeşitli telkinlerle baro genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağıran dilekçeden imzalarını çektikleri öğrenildi. Avukatlık yasasına göre genel kurulun olağanüstü toplantıya çağrılması için baroya kayıtlı 405 avukatın 5/1’i olan 81 avukatın imzası yeterli bulunuyor. İmzasını çeken avukatlardan sonra toplanan imza sayısının ise 130’dan fazla olduğu belirtiliyor. 
 
Haber: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız