SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzeltilmesi Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:38
A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hemşirelerin görev ve yetki sorumlulukları belli olmayışı konusunda sıkıntılar yaşandığını bildirdi.
 
Hemşireler Haftası nedeniyle açıklama yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hemşirelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Bunlar ücret yetersizliği ve döner sermayede dengesizlik, Görev ve yetki sorumlulukları belli olmayışı, Risk fazlalığı, Görev dışı işlerde çalıştırılmaları, Toplumun mesleğe yönelik olumsuz yaklaşımı son zamanlarda sık sık sözlü şiddete maruz kalmaları. Yoğun çalışma temposunun da düzeltilmesi gerekir.” dedi.
 
Bingöl, hemşireler, ebeler için hizmet kalitesinin yükseltilmesini istediklerini kaydetti.
 
MESAJLAR..
Bu arada AKP Milletvekili Öznur Çalık, Hemşireler Haftası dolayısıyla şu mesajı yayınladı:
 
"Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma ve iyileştirmeye yardım eden, ayrıca sağlık ekibinin en önemli unsurlarından biri olarak tedavi ve bakımın uygulanmasında anahtar rol oynayan bir meslek grubu olan hemşirelik, insana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla sağlık hizmetleri sunan, günümüzde sağlık hizmetleri alanında büyük sorumluluklar üstlenen bir meslek olma özelliği göstermektedir.
 
Vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin sunulmasında önemli bir görevi ifa eden hemşirelerimiz bu zor görevlerini yerine getirirken sonsuz sabır ve özveri göstermektedirler. Önce insan sağlığı ve sevgisi ilkesiyle hareket eden hemşirelerimiz, hastalarına gösterdikleri şefkat ve özverili yaklaşımlarıyla çok önemli bir insani görevi yerine getirmektedirler. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdire ve övgüye layıktır. Bu kutsal görevlerini fedakârca yerine getiren hemşirelerimizin çalışma şartlarını daha iyi seviyeye getirmek için iktidar olarak biz gereken çalışmaları bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak biz hemşirelerimizin toplum sağlığı için yaptıkları önemli görevlerin bilincindeyiz.
Bu vesileyle, ülkemizin her köşesinde ve Malatyamızda, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftası’nı kutlarım."
 
AKP Milletvekili Mustafa Şahin de, Hemşireler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Hemşirelik, güç çalışma şartları içerisinde özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik bu zor şartlar altında, insan sağlığına kendini adamış, özveri ve hoşgörü ile mesleğini icra eden kişilerdir.
 
Her türlü olumsuzluklara, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız