SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düzeltmeli' Yürüyüş Duyurusu!..

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk'ü Anma Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü Pazar günü yapılacak. Yürüyüşle ilgili olarak, Valilikten basın kuruluşlarına iletilen ve "güzergahın yanlış" aktarıldığı yazı ile ilgili "düzeltme" gönderilirken, güzergah hatalarının yanı sıra, saatin de düzeltildiği görüldü.

İLK AÇIKLAMA..
Yürüyüş ve koşu ile ilgili olarak, 11 Mayıs saat 16.05'de Valilikten gönderilen ilk açıklama şöyleydi:

"Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Malatya'da, Atatürk'ü Anma Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü etkinliği yapılacaktır.

13 Mayıs 2007 Pazar günü saat 09.00’da başlayacak olan yürüyüş ve halk koşusu Öğretmen Evi önünden başlayarak Atatürk Caddesi ve Kışla caddesini takiben Atatürk Anıt’ı önünde sona erecektir."

Valiliğin, 13 Mayıs Pazar günü yapılacak yürüyüşle ilgili olarak 11 Mayıs Cuma günü basın kuruluşlarına ilettiği açıklamadaki bir yanlışlık, organizasyona bu yıl da gereken önemin verilmediği yorumlarına neden oldu. Yürüyüş güzergahı olarak "Atatürk Caddesi ve Kışla Caddesi" belirtiliyor. Bilindiği gibi Atatürk Caddesi'nin eski adı Kışla Caddesi.. Belediye binası ile İstasyon Virajı arasında bulunan, yürüyüşün başlama yeri olan Öğretmenevi'nin de bulunduğu caddenin eski adı İstasyon Caddesi, 35 yıl önce değiştirilen adı ise İnönü Caddesi. İstasyon Caddesi ise, İstasyon Virajı ile TCDD Garı arasındaki caddenin adı.

SONRA DÜZELTME..
Geçen yıl da gerekli özen ve titizliğin gösterilmemesi nedeniyle "sönük geçen" Koşu ve yürüyüşle ilgili "özensizliğin" Malatyahaber.com'da yeralmasının ardından, Valilik'ten saat 17.26'da gönderilen ikinci açıklamada, yürüyüş ile ilgili ilk yazıdaki yanlışlığın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden kaynaklandığı belirtildikten sonra, düzeltilmiş şu metin iletildi:

"Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Malatya'da, Atatürk'ü Anma Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü yapılacaktır.

13 Mayıs 2007 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan koşu ve halk yürüyüşü Öğretmen Evi önünden başlayarak Dörtyol kavşağı ve Atatürk caddesi güzergahı takip edilerek Atatürk Anıt’ı önünde sona erecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Daha önce yapılan haberde sehven Atatürk Caddesi eski ismi olan Kışla Caddesi ile birlikte yazılmıştır.Sehven parantez kullanılmamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız