SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzeni Sağlamış Olduk"

0
Güncellendi - 2020-04-17 03:06:27
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararının kaldırıldığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’ndaki esnafları ziyaret ederek, koruyucu maske dağıttı. Başkan Güder, “Dayanışma içinde olarak işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır. Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığındaki İl Hıfzısıhha Kurulu’nun koronavirüs tedbirleri kapsamında uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararını kaldırdığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’ndaki esnafları ziyaret etti. Battalgazi Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bariyerlerle kapatılan ve geçişlerin belli kurallar çevresinde yapıldığı pazarda ki esnaflara ve vatandaşlara maske dağıtan Başkan Güder, tedbirler kapsamında uyulması gereken kurallara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak, sosyal mesafe kuralını hatırlattı. Battalgazi Belediyesi tarafından pazara giriş ve çıkış yapılan noktalara yerleştirilen dezenfektanların kullanması gerektiğinin altını çizen Başkan Güder’e bu ziyarette Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin eşlik etti.

KESKİN: “ESNAFIMIZ KURALLARA UYULMASINA ÖNEM GÖSTERİYOR”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Sayın valimiz tarafından pandemi kurulunca virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’nın kapatma kararı alınmıştı. Valiliğimiz ve yetkililerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonunda uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde pazarımız açıldı. Sayın valimiz esnafımıza gelip baktığı zaman dediğimiz şartlara uyarsanız ben burayı açacağım demişti. Esnafımız kurallara uyulmasına büyük önem gösteriyor. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’de bugün buradaki esnafımızı ziyaret ederek, maske ve dezenfektan dağıttı. Esnafımız gayet memnun oldu. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben kurallara uyan esnafımız adına başta Malatya Valimize, Belediye Başkanlarımıza ve yetkililerimize teşekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “VATANDAŞLARIMIZ KONTROLLÜ ŞEKİLDE İÇERİ ALINACAK”

Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’nda gerekli tedbirlerin alındığının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Şuan Malatya’mızın kalbi olan Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’nı Esnaf Odası Başkanımız ile beraber gezdik. Seçim öncesinde bu bölgemizde gezdiğimizde şurada nahoş görüntüler vardı. Esnafımız şikayetlerini dinlemiş ve seçim sonrasında buranın tertip ve düzenini sağlamak adına gerekli çalışmalarımızı başlamıştık. Bu noktada gerek Büyükşehir Belediyemiz olsun gerek Battalgazi’miz olsun sırt sırta vererek buradaki hijyeni ve tertip düzeni sağlama adına çalışmalarımız oldu. Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü 10 Mart’tan bu yana ülkemize de sirayet etmiş oldu. Malatya’mızda bu virüsten etkilenen illerden bir tanesi. Bu doğrultuda Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’nda hem bu pandemiyi engellemek, yavaşlatma adına hem de buradaki esnafımızın geçimini temin etme adına burada bir düzen sağlamaya çalıştık. Buraya gelen vatandaşlarımız belli sayıda ve kontrollü bir şekilde içeri alınacak. Maskelerini takarak, belediyemizin koymuş olduğu dezenfektanlarla ellerini dezenfekte ettikten sonra sosyal mesafesi korunacak şekilde içeri alınıyor. Alışveriş yapıldıktan sonra vatandaşlarımız dışarı alınıyor. Yani arkadaşlar yoğunluk mesafesini korumaya çalışıyorlar. Hem buradaki esnafımızın arzulamış olduğu hem de alışveriş yapan vatandaşın arzuladığı bir ortamı ve düzeni sağlamış olduk. Bu almış olduğumuz tedbirler doğrultusunda vatandaşımızla konuştuğumuzda hakikatken Malatya’nın merkezinde olan bir yerin ve burada herkesin günlük uğrak yeri olan pazarımızın böyle kullanışlı hale gelmesi bizleri sevindirmiş oldu. Bundan sonrada bu düzeninin devam etmesi adına gerekli tüm çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Yoğun mesai harcayan zabıta personelimize de buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“HEPİMİZİN ÇABASI HERHANGİ BİRİMİZ İÇİNDİR, EVDE HAYAT VAR, EVDE KAL TÜRKİYE”

Kurallara uyulması çağrısında bulunan ve ‘Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz’ diyen Başkan Güder, “Yerel yönetimler olarak bu virüs karşısında gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki vatandaşlarımızda Malatya’da da bu sosyal mesafeye veyahut da hastalığın yayılmasına engel olma adına kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyorlardır. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, önceki gün Bilim Kurulu ile yaptığı toplantı sonrası kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bakanımızın gerçekleştirdiği toplantıda ülkemizin koronavirüs yoğunluk haritasını paylaşıldı. Bu konuda Battalgazi Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımızdan bir istirhamımız olacak. Vatandaşımıza diyoruz ki, ülkenize, milletinize ve kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanız mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın. Çünkü dışarıya çıkan her canlı bunu yayabilecek bir taşıyıcıdır. Taşıyıcı olmama adına evimizde kalmamız lazım. Bizler tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkarmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın da tedbirlerini üst seviye tutması gerek. Bu hastalığın bulaştırıcı özelliğinin olması nedeniyle vatandaşlarımıza ‘Evde hayat var, Evde kal Türkiye’m diyoruz. Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Dayanışma içinde olarak işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Malatyanın tüm esnafları dükkanı bırakıp kaldırıma dükkanı kuruyor. Maalesef korkunc bir düzensizlik var yetmezmiş gibi birde dükkanımın önü diyip yolu kapatıyor. Belediye m2 başı kaldırımı işgal eden 5000 TL parası alsın bir tane işgal kalır mı
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (3 yıl önce)
    Başkanımız maske ile düzeni sağladı. Helal devam bravo....
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Bu uygulamalar normal olan olması gereken şeyler. Virüsten sonrada aynı nizam ve intizamı istiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla