SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzenleme Beyinlerde Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya özel hastalıkları olan çocuk ve vatandaşlar için Hippoterapi Merkezini kazandırdıklarını söyleyerek, “Bu yatırım çok özel hastalıkları olan insanlarımıza tedavi amaçlı olarak gerçekleştirildi” dedi.

Milletvekili Çalık,  Akçadağ ilçesinde safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesinde engelli çocuklar için kurulan Hippoterapi Merkezini ziyaret etti.

Hippoterabi  Merkezinde eğitim gören engelli çocuklarla sohbet eden ve burada çocuklarla yakından ilgilenen Çalık’a eğitim merkezinde 5 Midilli atının bulunduğunu ve eğitmenler eşliğinde buraya gelenlere tedavi amaçlı hizmet sunulduğu  bilgisi verildi.

Atları elleriyle şeker vererek besleyen Çalık, “Sultansuyu harası çok özel bir hizmet veriyor.  Gıda, tarım ve Hayvancılık eski bakanımız sayın Mehdi Eker, Malatya’ya yaptığı ziyarette bölgeyi görünce buraya bir  Hippoterapi Merkezi kurulması gerektiğini söylemişti. Emes hastalığı, Down Sendromlu özellikle çocuklarımızın, Otizm sorunu olan evlatlarımızın, kas hastalığı olan insanlarımızın Hippoterapi Merkezine gelerek atların o pozitif enerjilerinden istife de edebilirler.  İnşallah tedavilerini burada yaparlar ve iyi sonuçlar alırlar. Burada çok güzel bir alan oluşturulmuş durumda. Bu yatırım çok özel hastalıkları olan insanlarımıza tedavi amaçlı olarak gerçekleştirildi” dedi.

Çalık, “Bize ‘ne yaptınız’ diyenler, maalesef yapılan yatırımları ve getirilen hizmetleri görmeme alışkanlığına sahipler. Aslında onlar biliyorlar, ancak görmeme rahatsızlığına sahipler.  Sadece Hippoterapi Merkezi küçük ancak verdiği hizmet açısında Malatya’mız ve bölgemiz için önemli bir yatırım. Böyle bir yatırımı Malatya’ya kazandırmak dolayı mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇALIK: ESAS DÜZENLEME YÜREKLERDE OLMALI

Çalık Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen sertifika törenine de katıldı.

KADEM Malatya İl Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut kadın girişimci sayısının Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak, 110 bine ulaştığını ifade etti. 10 yıl önce erkek girişimci sayısının 900 bin iken kadın girişimci sayısının 45 bin olduğunu anımsatan Karabulut, son 10 yılda kadın girişimci sayısının iki katına çıktığını kaydetti. 

Karabulut, Malatya İl Temsilciliği tarafından açılan kurs hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. Karabulut, "Bu kursta girişimcilik özelliklerinin sıralanması, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri atölye çalışmaları ile pazar araştırması, pazar planları gibi eğitimler verildi” dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki Sanayicileri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürü Murat Seki de 2010 yılında başladıkları girişimcilik eğitim programı çerçevesinde Malatya'da 6 bin kişiyi uygulama girişimcilik eğitim programından geçirdiklerini kaydetti. 

Malatya'da girişimcilik eğitimi programından geçen 6 bin kişinin sertifika aldığını ifade eden Seki, 6 bin kişi içerisinden 600'ünün kendi işini kurduğunu belirtti. 

Öznur Çalık ise KADEM'in Türkiye'de kadın ile erkek arasındaki adalet ve fırsatların eşitlenmesi için çok ciddi bir mücadeleyi başlattığını dile getirdi. Çalık, kadın ile erkek arasındaki fıtratların ayrı fakat fırsatların aynı olmasını istediklerini belirterek, bu kapsamda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

13 yıllık AKP iktidarları döneminde kadınlar için yasal düzenlemeler adına hem Türk Ceza Kanunu'nda hem Medeni Kanunda hem de Anayasa'da çok önemli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Çalık, "Yapmış olduğumuz yasal düzenlemeler, istihdam ve iş gücüne katılım dahil olmak üzere kamu kurum kuruluşlardaki, eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması noktalarında çok önemli düzenlemelerdi. Fakat esas düzenlemelerin insanların beyinlerinde ve yüreklerinde olması gerekiyor. Biz yasal düzenlemeleri yapmış olsak da, fırsatları eşitlemeye çalışsak da, zihinsel bir değişimi yapmadığımız sürece başarılı olamazsanız. KADEM kurulduğu andan itibaren kadının adaletli bir şekilde hayat sürmesi için çok ciddi bir mücadele veriyor. Bu mücadelede hem istihdama katılmaya hem iş gücüne katılmaya hem eğitimle hem de çalıştaylarla 'kadınımızı toplumsal hayata daha nasıl dahil ederiz' çalışmalarını yapıyor” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız