SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzenleme Bir An Önce Olmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Toplu Sözleşme Yasası'nın çıkartılmadığı gerekçesiyle Öğretmenevi önünde eylem yapıldı. Burada konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şike Yasası'nın 1 ayda iki kez çıktığını hatırlatarak,  Toplu Sözleşme Yasası'nın 15 aydan beri çıkartılamadığını belirtti. 
 
"ANAYASAL BİR HAKTIR"
 
Özer eylemde yaptığı konuşmada, " Referandumdan bu yana 15 ay geçmiştir. Ne hikmetse, Toplu Sözleşme Yasası hala Meclis'e gönderilmemiştir. Ama 1 ayda 2'kez çıkan yasalar var. 15 Ocak geliyor. 2.5 milyon memur, milyonlarca emekli beklenti içerisindedir. Memur maaşlarını belirleneceği platform toplu sözleşme masasıdır. Toplu sözleşme artık anayasal bir haktır. Başka hiçbir erk memur maşalarını belirleme yetkisine sahip değildir. Bizim istediğimiz gecikmiş olan yasal düzenlemenin bir an önce ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesidir. Yetkili sendika ve yetkili konfederasyon olarak, referandumda elde ettiğimiz toplu sözleşme masasına oturarak, kamu çalışanlarının haklı taleplerinin karşılanması için üzerimize düşeni yerine getirmenin mücadelesini vereceğiz. Taleplerimiz karşılanmazsa, alanlara çıkacağımızı bir defa daha deklare etmek istiyorum" dedi. 
 
"MEYDANLAR BİZLERİ BEKLİYOR"
 
Özer konuşmasının devamında, " Ne yazık ki, yatan 1 milletvekilinin karşılığı, 5 tane çalışan öğretmendir. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yasanın veto edilmesinde hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Meclis'teki danışman ve sekreterlere, şoförlere yapılan iyileştirmelerin çalışanlara da yapılmasını istiyoruz. Aksi halde, alanlar, meydanlar bizleri bekliyor. Yine buradan hükümeti uyarıyoruz. Hazır olun. Eğer sözleriniz yerine gelmezse, alanlarda ve meydanlarda olacağız " ifadelerini kullandı. 
 
Sloganlar atarak pankartlar taşıyan eylemci grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız