SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Düzenli Çalıştım.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:13
A- A+ PAYLAŞ
Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Malatya Doğanşehirli Aziz Koca, sınava hayvan otlatmaya gittiğinde test çözerek kazandı. Babasının çiftçi, annesinin ise ev hanımı olduğunu söyleyen Aziz, "Test çözmekten çok zevk alıyorum" dedi. 
 
Geçtiğimiz ay yapılan SBS'den tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan alan Doğanşehir Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Aziz Koca, "Düzenli olarak çalışmam sonucu ve sürekli test çözerek kazandım" diyerek şöyle devam etti: 
 
"Sınavdaki başarımda öğretmenlerimin çok payı oldu. Başarının en büyük payı okulum ve öğretmenlerimdir. Çiftçilikle uğraşıyoruz. Düzenli ders çalışmak için elimden geleni yaptım. Sonunda da karşılığını aldığımı düşünüyorum. Yazın annem ve babama yardım ediyorum. Okul zamanı istesem de pek iş yaptırmazlardı. Benim için birinci plan derslerimdi. İneklere giderken boş boş oturmak pek hoşuma gitmiyordu, benimde en çok zevk aldığım test çözmek olduğu için, yanımda sürekli test bulunduruyordum."
 
Okul tercihi olarak Malatya Fen Lisesi'ni tercih edeceğini söyleyen Aziz Koca, "Başka bir ilin okulunu uzak olduğu için düşünmedim. Çünkü Malatya Fen Lisesi aileme daha yakın" ifadelerini kullandı.
 
Gelecekte ne olacağına tam olarak karar veremeyen Aziz Koca, doktor veya uçak mühendisliğini düşündüğünü söyledi.
 
Baba Hüseyin Koca da, "Kendi çabaları sonucu kazandı. Çok yoğun olarak gecelere kadar ders çalışırdı. Herkes çocuğuna ders çalış derdi bizler ise oğlum yeter derdik" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız