SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düzenli Kırmızı Üzüm Yemek Kanseri Yeniyor...

A- A+ PAYLAŞ

ABD’de Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, düzenli olarak kırmızı üzüm yemenin kanser oluşumunu engellediğini ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre üzümde bulunan ve bazılarının özellikleri yeni yeni keşfedilen doğal kimyasal maddeler, kanser oluşumunu ve kanserli hücrelerin yayılmasını bağlayan enzimin üretilmesini engelliyor.

ILLINOIS Üniversitesi’nde gelişmiş moleküler teknikler kullanılarak gerçekleştirilen bir araştırmayla üzüm ve şarapta bulunan kanser karşıtı ‘flavonoid’ler belirlendi. Doğal kimyasal bileşimler olan flavonoidler, bazı meyvelerde, çaylarda, şarap ve köklerde bulunabiliyor. Ancak en yoğun olduğu meyve kırmızı üzüm.

SİNERJİK ETKİ

Bilim adamları, araştırmanın en heyecan verici tarafı olarak, üzüm hücre kültürlerinin, vücutta kanserin sorumlusu olarak gösterilen enzime karşı ‘sinerjik’ etki içine girmesini gösterildiler. Araştırma ekibinden Prof. Elvira Gonzalez de Meija, ‘Sinerjinin çok kritik olduğu kesin. Bir hücre kötü huylu hale geldiğinde enzim, normal hücreye göre kendini 300 kez daha fazla gösteriyor. Bir bileşim bulabilirsek kanserli hücreler ölecek’ dedi.

Kansere karşı ne kadar üzüm tüketilmesi gerektiği konusu şimdilik, belirsiz. Prof. Meija, ‘Üzüm yenilince, biyoaktif olan unsurun kana karıştığını ve diğer bölgelere gittiğini şimdi biliyoruz. Daha önce bunu bilmiyorduk’ diye konuştu. Çalışmayla ilgili bir yazı ‘Journal of Agriculture and Food Chemistry’ adlı dergide yayınlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız