SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DYP İl Kongresi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

DYP'nin Malatya il kongresi yapıldı. Kongreye partinin genel başkanı Mehmet Ağar da katıldı. Ağar, "Benim olduğum partinin iddiası küçük olmaz" dedi. Kongrede seçimlere tek liste katıldı ve Mehmet Özden yeniden il başkanlığına seçildi.

AĞAR KATILDI VE KONUŞTU..
Beraberinde çok sayıda il başkanı ile birlikte kongreye katılan Mehmet Ağar, buradaki konuşmasında hükümete sert eleştirilerde bulundu. Ağar, "DYP baraj aşma arzusu içerisinde olan bir parti olamaz. Mehmet Ağar'ın olduğu parti küçük iddiaların partisi olamaz. Bu partinin altında Türkiye'yi taşımak vardır" dedi.

Konuşmasında AKP'yi de eleştiren Mehmet Ağar, "Hükümetin yalanlarını anlatmak lazım. Milli Gelirin yüzde 9.9 artığı belirtiliyor. Milli Gelir 4 bin 200 dolara çıktı deniliyor. 3 tane genç üniversitelinin verin eline anket. Sokaklarda dolaşsın, kimin geliri artmış kim hayatından memnun. Piyasada görülmemiş halde para darlığı var. Millet iş yapamıyor. Artış şudur. İthalata dayalı büyüme vardır. Artı kredi kartlarında kullanma artışı vardır. Bunların gelişme, büyüme dediklerinin yüzde 9.9'un yüzde 6'sı bu. Yüzde 1'i de stok artışlarıdır. Bu yüzde 7 eder. Büyümenin karşılığı 2.2 civarındadır. İstihdam üretmeyen bir büyüme dünyada ilk kez görünmektedir. Üretim yok, yatırım yok. Sadece Türkiye'yi ucuz ithalat cennetine çevirdiler. Türkiye'de sanayiye ara mal üreten insanlar, iş yapamaz hale getirilmiştir. Bu mu sizin büyümeniz" şeklinde konuştu.

Hükümetin gözlerinin ancak seçim de açılacağını belirten Ağar, "Seçime doğru bu sene de kaçabilme ihtimalleri olacaktır. Gidebilme demiyorum. Seçim bir çaredir tabi. Başbakanın ifade ettiği gibi erken seçim istemek ihanet değildir. Eğer ihanetse AKP iktidarı erken seçimle geldi. Kendisi de bir başka seçimle milletvekili oldu, başbakan oldu. Demokraside seçim çaredir. İhtiyaç hasıl olduğunda seçim olacak. Zaten 1983'den sonra hep erken seçim olmuştur. Ama hiç bir zaman Türkiye'nin erken seçime bu hükümetin beceriksizlikleri, yanlışlıkları kadar ihtiyaç olmamıştır. Siz , sizi iktidara taşıyanları unuttunuz. Onlar da sizi unutacaktır. Bunların gözleri açılacaktır. Seçim sandığında gözleri açılacaktır" diye konuştu.

"MALATYA ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLARA UĞRADI.."
DYP İl Başkanı Mehmet Özden, kongrede yaptığı konuşmada, "Malatyamız, beceriksiz bu hükümet döneminde çok büyük haksızlıklara uğramıştır. Malatyamız, cumhuriyet döneminde ilk kez böyle bir haksızlıkla karşı karşıya. Kayısıya gereken destek verilmedi. Barajlarımızın inşaatları durduruldu. Malatya Tekel Sigara Fabrikası bu hükümetten önce günlük 60 ton kapasite ile çalışırken, şuanda 5 ton kapasite ile çalışıyor. Bölgemiz için önemli bir sağlık merkezi olan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gerekli olan kadro verilmiyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda karar çıktı, ancak AK Parti İl Teşkilatı ile AK Parti'li milletvekillerinin rektörle anlaşamamaları nedeniyle karar, TBMM Genel Kurulu'na indirilemiyor. Ama bunun çilesini Malatyalı çekiyor" dedi.

SEÇİMLER..
Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut başkan Mehmet Özden'in tekrar aday olduğu seçimde tek listeye oy kullanıldı. Toplam 300 delegeden 264 kişinin oy kullandığı seçimde Mehmet Özden yeniden İl Başkanı seçilirken, İl Yönetim Kurulu üyeliğine ise şu isimler getirildi:

"Erdal Altunkaya, İrfan Eflatun, Aslan Demirkaya, A.Vahap Sayın, Battal Dişkaya, Osman Avşar, Hulusi Selçuk, Necla Çitil Tufan, Mahmut Nurlan, Hasan Uçan, Abdullah Gülbahar, Vahap Karaçay, İ. Hakkı Pekel, Battal Paşahan, Abuzer Büyükelçi, İsmail Karaman, A.Rıza Erdoğan, Yasin Gürsoy, Yusuf Yılmaz, Murat Akçin, Abdullah Dalkılıç, Ali Osman Karaoğlu, Abdullah Canpolat, Nihat Soykan, hasan Kubat, Hamit Yıldırım ve Mehmet Çınar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız