SON DAKİKA
SON DEPREMLER

e-devlet Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da e-devlet çalıştayı yapıldı.

Anemon Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya; Vali Ulvi Saran, Başbakanlık İdaresi Geliştirme Başkanı Celal Mert Aslan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Temsilcisi Özlem Çalışkan ve Dr. Ramazan Altınok'un yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, devlet idaresinin; fiziksel binalara, fiziksel yapılara ve doğrudan doğruya yüz yüze ilişkilere bu kadar köklü bir şekilde bağlı olarak sürdürülmesi bazı süreçlerin eski, hantal ve geciktirici, oyalayıcı işlemlerle devam etmesi doğru gözükmediğini söyledi. Saran, internet ağının dünyayı çepeçevre sardığını ifade ederek, "Hepimizin yakından izlediği gibi dünya insanların birbirleriyle fizik dünyaya ve mekana bağlılık açısından kurduğu ilişkiler yönüyle önemli bir değişimden geçiyor. 20. yüzyılda sürdürülen sosyal ve ekonomik düzeni 21. yüzyılın hemen bir çeyrek öncesinden başlayarak çok ciddi bir değişimden geçmek suretiyle farklı boyutlar kazanmış bulunuyor. Artık insanlar gerek ekonomik gerek sosyal gerek kültürel gerek idari ilişkileri açısından fizik dünyaya ve mekana daha az bağımlı olarak çalışıyorlar. Hepimizin çok yakından gördüğü gibi iş hayatı giderek daha fazla elektronik işlemler ortamında yürütülüyor. İnsanların birbirleriyle ilişkileri dahi yüz yüze olmaktan çıkmak suretiyle sosyal paylaşım alanlarının sağladığı imkanlarla internet üzerinden bilgisayar ekranları başında sürdürülüyor. İnsanlar mal alım satımlarını yine bir mekana ve zamana bağlı olmaksızın mekan ve zaman kısıtlarından kurtularak, tamamen kendi inisiyatifleri ve belirledikleri süreler içerisinde günün herhangi bir saatinde yine elektronik ortamda yürütülüyor. Bütün bu çalışmalar dünyanın çepeçevre bir bilgi ve internet dünyası kuşağı tarafından çevrildiğini gösteriyor" dedi.

E-devlet sürecine geçişin gecikmeyi önleyeceğine dikkat çeken Saran, "Bugün bütün bu alanlarda ciddi ve süratli bir değişim izlenirken, devlet idaresinin fiziksel binalara, fiziksel yapılara ve doğrudan doğruya yüz yüze ilişkilere bu kadar köklü bir şekilde bağlı olarak sürdürülmesi bazı süreçlerin eski, hantal ve geciktirici, oyalayıcı işlemlerle devam etmesi doğru gözükmüyor. Biz bütün bu gelişmelerin devlet tarafından izlenmesini e-devlet sürecine geçiş olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, "Elektronik devlet, kamu hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılmasıdır. Uluslar arası örgütler e-devlet'i yeni bir kamu anlayışı olarak ifade etmektedir. E-devlet, kamu idarecilerinin kamu kaynaklarını kullanırken daha şeffaf ve hesap verebilir olmalarını sağlamıştır. Ayrıca e-devlet sayesinde kamu hizmetleri daha müşteri odaklı ve düşük maliyetle sunulabilmektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakanlık İdaresi Geliştirme Başkanı Celal Mert Aslan, "Kamu Hizmet Envanteri ve kamu hizmet standartları" hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız