SON DAKİKA
SON DEPREMLER

e-Nabız'dan Aile Hekimi Değişikliği Yapılabilecek

0
Güncellendi - 2018-07-26 03:30:06
e-Nabız'dan Aile Hekimi Değişikliği Yapılabilecek
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 yıl önce hizmete sunulan e-Nabız uygulamasından, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabilecek.

Bütün sağlık sonuçları, en yakın hastanenin nedere olduğu, MR sonuçları, ilaç alerji bilgileri, çocukların aşı günleri gibi bir çok sağlık bilgisine ulaşılan E-nabız sisteminden, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabilecek.  Sağlık Bakanlığı tarafından, e-Nabız uygulaması ile ilgili yeni hizmetlerin de yer aldığı kamu spotlarının  yayınlatılmasına başlandı.

Aile Hekimi Değişikliği Nasıl Yapılacak?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir. Daha sonra e-Nabız sistemine giriş yapan kullanıcılar, açılan ekranın sol orta kısmında, bağlı bulundukları aile hekiminin ismini görebilecek. Aile hekiminin isminin hemen altında ise 'Aile Hekimini Değiştir' menüsünü seçtiklerinde, yeni kayıt yaptırmak istedikleri il ve ilçeyi , sonrasında ise aile sağlığı merkezini belirleyecekler.  Buradan kayıt yaptırılmak istenilen aile hekimliği birimi seçilerek onaylanırsa, talep otomatik olarak kayıt altına alınmış olacak.

Geçiş tarihleri her ayın 5' i ile 21 arasında yapılan değişiklikler aynı gün gece 23:59'da gerçekleşirken. Ayın 21' inden sonraki ayın 5' ine kadar olan değişiklik talepleri sonraki ayın 5' inde gece 23:59' da gerçekleşecek.

Aile hekimi listesinde 3.500 altı nüfusu olan aile hekimleri yeşil renk, 3500-4.000 arası nüfusu olan aile hekimleri sarı renk, 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimleri kırmızı renk ile gösterilmektedir. Aile hekimi seçiminde 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimi seçimine izin verilmezken, 3 ay içerisinde en fazla 1 defa geçiş yapılabilecek.

Aile hekimliği değişiklik taleplerinin dilekçe ile kabulünün de devam ettiği öğrenildi.

Kaynak :  Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    AİLE HEKİMİMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN TORPİL YAPTIRDIM ZAMANINDA ŞİMDİ İSE NE KADAR KOLAYLAŞMIŞ HEKİM SEÇMEK MHP NİN ÇALIŞMASI BU GALİBA AKP DÖNEMİNDE ÇOK ZORDU HEKİM DEĞİŞMEK
    0
    0
    Yanıtla