SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'e-Sigorta Şifrenizi Alın'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Metin Sümer, 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren işyerinde 1 işçi çalıştıranların bile işçi giriş ve aylık primlerini internet üzerinden verme zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Metin Sümer, düzenlendiği basın toplantısında "01.10.2009 tarihinden itibaren tek işçi çalıştıran işverenlerimizin işçi girişleri ile aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden verme zorunluluğu getirildiğinden, işverenlerimizin cezalı duruma düşmemeleri için en kısa zamanda il müdürlüğümüze müracaat ederek e-sigorta kullanıcı kodu ve şifresi almaları gerekmektedir. Bahse konu bildirgeler kuruma yasal süresi içinde kağıt ortamında verilse dahi işverenler her bir sigortalı için bir asgari ücret tutarı 693 TL ceza ödeyecektir" dedi.

SGK İl Müdürü Metin Sümer, "1 Ocak 2009 ile 22 Temmuz 2009 tarihleri arasında il müdürlüğümüze kamu kurum ve kuruluşlarından gelen belgelerden 22 bin 150 adet belgenin incelenmesi sonucunda, 63 iş yeri ve bin 556 sigortalı olmak üzere toplamda bin 619 belgeye işlem yapılmıştır. Kurumumuz Alo 170 kayıt dışı hattına gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucunda; 134 ihbar gelmiş olup tamamı sonuçlandırılmıştır" ifadesini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız