SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya İle Antalyaspor 4. Randevuda

0
Güncellendi - 2019-05-18 21:24:42
E.Yeni Malatya İle Antalyaspor 4. Randevuda
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de ikinci sezonunu yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor, Avrupa'ya 3 puan uzaklıkta. Sarı kırmızılılar, ligin 33.haftasında 18 Mayıs Cumartesi günü 19.00'da Antalya Stadyumu'nda Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmanın hayalini kuruyor.

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından Evkur Yeni Malatyaspor'un da Avrupa yolu açılmış oldu.

Ligde en yakın rakipleri Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Antalyaspor’un 5 puan önünde 47 puanla 5.sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, bitime bir hafta kala 5.sıradaki yerini garanti altına almak istiyor. Sarı kırmızılıların ligi 5.sırada tamamlaması için oynayacağı son 2 karşılaşmada bir galibiyet ya da iki beraberlik yeterli olacak.

Ali Ravcı yönetiminde oynadığı 3 karşılaşmayı kazanan ve 47 puanla 5.sırada yer alan sarı kırmızılılar, Antalyaspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılarak, Avrupa biletini almak istiyor. Sarı kırmızılılara bu anlamda son 2 maçında alacağı bir galibiyet ya da iki maçtan da alacağı 1'er puan yeterli olacak.

BEŞİNCİLİK DEĞERLENDİ

Spor Toto Süper Lig'de, Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmasının ardından beşinci sırada oldukça değerlendi.

Evkur Yeni Malatyaspor, sezonun bitimine 2 hafta kala 47 puanla önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Evkur Yeni Malatyaspor'u ise 42'şer puanla Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor ve Antalyaspor takip ediyor.

Süper Ligde 32.haftada Evkur Yeni Malatyaspor, cumartesi günü deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, kritik deplasmandan 3 puan çıkarıp, Avrupa'ya gitmek, Antalyaspor ise evinde kazanıp, Avrupa'ya gitme ümitlerini sürdürmek istiyor.

İKİ TAKIMIN SON BEŞ MAÇI

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmayı kazanırken, son 5 karşılaşmada 10 puan topladı.

Ligin 28.haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan sarı kırmızılılar, 29.haftada deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenildi.

Evkur Yeni Malatyaspor, 30.haftada sahasında Kasımpaşa'yı 2-1, 31.haftada deplasmanda Akhisarspor'u 2-0, 32.haftada ise yine evinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 mağlup etti.

Antalyaspor ise Süper Lig'de son 2 maçını kaybederken, oynadığı son 5 maçta 7 puan toplayabildi.

Akdeniz ekibi 28.haftada sahasında Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup ederken, 29.haftada ise deplasmanda Akhisarspor'u 2-1'le geçmeyi başardı.

Ligin 30.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı beyazlılar, 31.haftada deplasmanda Göztepe'ye 4-1, 32.haftada ise sahasında Bursaspor'a 1-0 kaybetti.

ANTALYASPOR SAHASINDA 20 PUAN TOPLADI

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 32 haftalık bölümde 42 puan topladı. Kırmızı beyazlılar, 32 karşılaşmada 12 kez galip gelirken, 6 karşılaşmada berabere kaldı, 14 karşılaşmayı ise kaybetti.

Akdeniz temsilcisi, Süper Lig'de 32 haftalık bölümde rakip ağları 35 kez havalandırırken, kalesinde ise 52 gol gördü.

Antalyaspor, ligde şuana kadar topladığı 42 puanın 20'sini sahasında kazandı. Kırmızı beyazlılar, sahasında oynadığı 16 karşılaşmada 5 galibiyet, 5 beraberlik, 6'da mağlubiyet alırken, 19 gol atıp, 22 gol yedi.

EYMS DEPLASMANDA 16 PUAN KAZANDI

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 32 haftada 47 puan topladı. Sarı kırmızılılar, 32 karşılaşmada 13 kez galip gelirken, 8 karşılaşmada berabere kaldı, 11 karşılaşmayı ise kaybetti.

Doğu Anadolu temsilcisi, Süper Lig'de 32 haftalık bölümde rakip ağları 46 kez havalandırırken, kalesinde ise 41 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde şuana kadar topladığı 47 puanın 16'sını deplasmanda kazandı. Sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 beraberlik, 8'de mağlubiyet alırken, 16 gol atıp, 24 gol yedi.

İKİ TAKIMIN DÖRDÜNCÜ RANDEVUSU

Evkur Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, cumartesi günü tarihlerinde dördüncü kez karşı karşıya gelmiş olacak. Daha öncesi 3 karşılaşmada her iki takımın birer galibiyetleri bulunuyor.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor ilk olarak geçtiğimiz sezon Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda Antalya'da oynanan karşılaşmayı ise Antalyaspor 3-1 kazandı.

Bu sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı. O karşılaşmada galibiyeti getiren golleri devre arasında Zamalek'e transfer olan Khalid Boutaib kaydetmişti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı üç maçta taraflar birer galibiyet aldı (1B).

Son iki Süper Lig maçını kaybeden Antalyaspor, bu sezon üst üste üç yenilgi almadı.

Son üç haftada üç galibiyet alan Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde dört maçlık galibiyet serisi yok.

Süper Lig'in son üç haftasında puan kaybetmeyen tek takım Yeni Malatyaspor.

Bu sezon Süper Lig'de Kasımpaşa'nın (%30; 15/50) ardından gollerinin en büyük bölümünü ceza sahası dışından bulan takım Antalyaspor (%29; 10/35)

2018/19 sezonunda topa sahip olma yüzdesi en yüksek iki takım Antalyaspor (%42,9) ve Yeni Malatyaspor (%44,1).

Antalyaspor'un Süper Lig'de attığı son beş gol Mevlüt Erdinç'ten geldi

Son dört Süper Lig maçında iki asist yapan Nazım Sangare, bu sezon daha önce çıktığı 26 karşılaşmada aynı sayıda gol pası vermişti

Son iki Süper Lig maçında iki gol kaydeden Thievy Bifouma, ilk 30 haftada attığı gol sayısını geride bıraktı (bir).

Danijel Aleksic, Yeni Malatyaspor forması giydiği son üç Süper Lig maçında da gol katkısı yaptı (1 gol & 2 asist).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Keşke Erol efendiyi daha önce gönderseydik.Onun vizyonu ve kalitesi bizim yanımızda güdük kaldı.Malatyaspor un ağırlığını kaldıracak kapasitesi yoktu.bence 3,lig takımlarında çalışıp önce işi öğrenmeli.
    0
    0
    Yanıtla