SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya Sahasında 10'uncu Galibiyet Peşinde

0
Güncellendi - 2019-05-25 05:26:47
E.Yeni Malatya Sahasında 10'uncu Galibiyet Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 34'üncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Pazar günü 19.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Bursaspor'u konuk edecek. Sarı kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma adına çıkacağı kritik mücadeleden 3 puanla ayrılmak istiyor. Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında şuana kadar oynadığı 16 karşılaşmanın 9'unu kazanmasını bildi.

Süper Lig'de sezon Pazar günü oynanacak olan karşılaşmalarla birlikte tamamlanacak. Spor Toto Süper Lig'de ikinci sezonunda önemli bir başarı yakalayan Evkur Yeni Malatyaspor, sezonu beşinci sırada tamamlayıp, UEFA Avrupa Ligi biletini alarak, başarılı geçen sezonu taçlandırmak istiyor.

Sarı kırmızılılar, sezonun son maçında Pazar günü 19.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda küme düşme potasında yer alan Bursaspor'u konum edecek. Evkur Yeni Malatyaspor, kritik mücadeleyi kazanı, ligi 5.sırada tamamlayarak, Avrupa'ya gitmek isterken, Bursaspor ise zorlu Malatya deplasmanından galibiyet çıkararak, ligde kalmanın hesaplarını yapıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 33 haftalık bölümde 47 puan toplarken, beşinci sırada yer alıyor.

Sarı kırmızılılar, oynadığı 33 karşılaşmada 13 kez galip gelirken, diğer maçlarda 8 beraberlik, 12'de mağlubiyet aldı. Evkur Yeni Malatyaspor, 33 haftalık bölümde rakip ağları 46 kez havalandırırken, kalesinde ise 44 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, 33 haftada topladığı 47 puanın 31'ini iç sahada alarak büyük bir başarıya imza attı. Sahasında en çok puan kazanan 6 takım içerisinde yer alan sarı kırmızılılar, özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetle adından söz ettirdi.

Sahasında 16 karşılaşmaya çıkan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmaların 9'unu kazanırken, 4'ünde berabere kaldı, 3'ünü ise kaybetti. Sarı kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 30 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 33 haftada topladığı 34 puanla 16.sırada yer alıyor. Yeşil beyazlılar, küme düşme hattı içerisinde bulunuyor.

Geride kalan 33 haftada sadece 6 maç kazanabilen Bursaspor, 16 karşılaşmada berabere kalırken, 11 karşılaşmayı ise kaybetti. Ligde Atiker Konyaspor ile birlikte en çok berabere kalan takım olan timsahlar, bu süreçte 26 gol atarken, kalesinde 36 gol gördü.

Bursaspor, ligde şuana kadar topladığı 34 puanın 14'ünü deplasmanda kazandı. Yeşil beyazlılar, dış sahada oynadığı 16 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelirken, 8 karşılaşmada berabere kaldı, 6 karşılaşmayı ise kaybetti. Bursaspor, bu karşılaşmalarda 12 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de Bursaspor ile oynadığı üç maçta rakibini mağlup edemedi. Sarı kırmızılılar, 2 karşılaşmada berabere kalırken, 1 karşılaşmayı ise kaybetti.

EvkurYeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği iki iç saha maçından biri, geçen sezon 4-2 kaybedilen Bursaspor karşılaşmasıydı. Sarı kırmızılılar, 4-4 berabere kaldığı Demir Grup Sivasspor maçında da kalesinde 4 gol görmüştü.

Evkur Yeni Malatyaspor ligdeki son dört maçının üçünü kazandı. Sarı kırmızılılar, 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1'de mağlubiyet aldı. Malatya ekibi, önceki 14 lig maçında aynı sayıda galibiyet alabilmişlerdi.

Bursaspor ligdeki son dokuz maçının sadece birini kazanabildi (4B 4M); bu maçların sadece üçünde gol atabildiler (toplam 4 gol).

Evkur Yeni Malatyaspor evinde dört maçtır kaybetmiyor (3G 1B); öncesindeki üç iç saha maçında galibiyet alamamışlardı (1B 2M).

Deplasmandaki son lig maçını kazanan Bursaspor, en son Mayıs-Eylül 2016'da üst üste daha fazla galibiyet almıştı (üç).

Bursaspor bu sezon ligde kalesine en az isabetli şut gelen takım (104).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • gökhan (4 yıl önce)
    MEsele avrupa ya kalma değil ki mesele 3. ön elemeden başlanacak olması ve süre yok. transferlerin bitmesi lazım kısa sürede ki tur atlayabilesin. yani gruplara kalma şansımız düşük eğer yönetim transfleri bir an önce bitirmezse
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (4 yıl önce)
    Umarım tarih tekerrür etmez.İki sezon önce son maçta Trabzon deplasmanında Bursa galip gelerek,ligde kalmış ve Rize düşmüştü..İşin garip tarafı düşme hattındaki Bursa bu sefer Malatya maçında galip gelerek ligde kalmayı amaçlıyor.EYMS Bursa'ya bu fırsatı vermeyecek inancındayım.Bu nedenle F.Bahçe'nin Antalya karşısında ne yapacağı belli olmaz.EYMS Bursa karşısında etkili ve güzel futbol oyna ve galip gelerek Avrupa yolunu aç.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Akhisar ve erzurumdan sonra Bursasporun cellatlık işinide bize verdiler.Ben inanıyorumki kaplanlarım farklı bir skorla Bursasporu kümeye gönderecekler.
    0
    0
    Yanıtla