SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya Seri, Trabzon Galibiyet Peşinde

0
Güncellendi - 2018-11-09 22:21:37
E.Yeni Malatya Seri, Trabzon Galibiyet Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 12.haftasının açılış maçında Evkur Yeni Malatyaspor, Cuma akşamı 20.00’da Karadeniz ekibi Trabzonspor’u konuk edecek. Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini yenerek galibiyet serisini sürdürmek, Trabzonspor ise üç haftadır aldığı beraberliklerin ardından galibiyet alarak çıkışa geçmek istiyor.

Süper Lig’de 12.haftanın perdesi Evkur Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşmasıyla açılıyor. Cuma akşamı 20.00’da oynanacak olan karşılaşmada Evkur Yeni Malatyaspor, Yeni Malatya Stadyumu’nda Trabzonspor’u konuk edecek.

Maçı, Bursa Bölgesi Süper Lig Hakemi Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yardımcılıklarını Bursa Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemleri Ali Saygın Ögel ile Hakan Yemişken yapacak. Mücadelede Aydın Bölgesi Süper Lig Hakemi Bahattin Şimşek dördüncü hakem olarak görev yapacak.

EVKUR YENİ MALATYASPOR’DAN 11 HAFTADA 18 PUAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 11 haftalık bölümde 18 puan topladı. Sarı kırmızılılar, beşinci galibiyetini 11.haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor karşısında aldı.

Süper Lig’de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligde 11 haftalık bölümde 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3’de mağlubiyet alarak 18 puan topladı. Sarı kırmızılılar, 11 haftada rakip ağları 14 kez havalandırırken, kalesinde 10 gol görerek, Süper Lig’de en az gol yiyen 3 takımdan birisi oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde şuana kadar ki 5 galibiyetin 3’ünü evinde aldı. Sarı kırmızılılar, iç sahada oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet alarak 10 puan topladı.

TRABZONSPOR 16 PUAN TOPLADI

Süper Ligin köklü ekiplerinden Trabzonspor ise 11 haftalık bölümde 16 puan topladı. 11 karşılaşmada 4 kez galip gelen Karadeniz ekibi, 4 kez berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti. Bordo mavililer, 11 karşılaşmada 19 gol atıp, 13 gol yedi. 

Ligde son haftalarda aldığı beraberliklerle dikkat çeken Trabzonspor, 11 haftada 16 puan hanesine yazdırdı. Bordo mavililer, şuana kadar topladığı 16 puanın sadece 5’ini deplasmanda aldı.

Deplasmanda şuana kadar 5 karşılaşmaya çıkan Trabzonspor, sadece kez galip gelirken, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet aldı. Bordo mavililer, 5 karşılaşmada 6 gol atıp, 7 gol yedi.

EYMS 5 MAÇTA 2 GALİBİYET, 1 BERABERLİK, 1’DE MAĞLUBİYET ALDI

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de son 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet aldı.

Sarı kırmızılılar, oynadığı son 5 Süper Lig maçında Galatasaray’ı 2-0, Aytemiz Alanyaspor’u ise 1-0 mağlup etti. 

Demir Grup Sivasspor ile 4-4, Medipol Başakşehir ile ise 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, 9.haftada deplasmanda MKE Ankaragücü’ne 1-0 mağlup oldu. 

TRABZONSPOR 3 HAFTADIR 1 PUANA ABONE

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ise Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 3’te beraberlik aldı. 

Bordo mavililer, sahasında Kasımpaşa’yı 4-2, deplasmanda ise Akhisarspor’u 3-1 mağlup ettikten sonra oynadığı 3 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi.

Ligin 9.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 0-0, 10.haftafa deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ligin 11.haftasında da sahasında Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. 

İKİ TAKIMIN ÜÇÜNCÜ RANDEVUSU

Evkur Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor, tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecek. İki takımın daha öncesi iki karşılaşmasında her iki takımda birer galibiyet aldı. 

Geçen sezon ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Ligin ikinci yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşma ise 4-1 Trabzonspor’un galibiyetiyle tamamlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Evkur Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor Süper Lig'de ilk kez geçtiğimiz sezon karşı karşıya geldi. Taraflar kendi sahalarındaki maçlardan galip ayrıldı.

Ligdeki son altı maçının üçünü kazanan Evkur Yeni Malatyaspor (2B 1M), bundan önceki 12 maçta aynı sayıda galibiyet elde etmişti (4B 5M).

Trabzonspor Süper Lig'de beş maçtır yenilmiyor (2G 3B); bu sezon ligde yakaladıkları en uzun yenilmezlik serisi.

Evkur Yeni Malatyaspor ligde evinde oynadığı son dokuz maçta sadece bir kez yenildi (5G 3B); bu maçların dördünde gol yemediler.

Trabzonspor ligde deplasmanda 11 maçtır kalesini gole kapatamıyor (16 gol). Bu seri, bordo mavililerin Süper Lig'de Mart 2001 ve Ağustos 2002 arasındaki 24 maçlık serisinden bu yana deplasmandaki en uzun gol yeme serisi.

Bu sezon Süper Lig'de Başakşehir'in ardından (8) en fazla maçta kalesini gole kapatan ikinci takım Evkur Yeni Malatyaspor (5).

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (12).

Geçtiğimiz hafta Bursaspor karşısında bu sezon Süper Lig'deki altıncı golünü atan Trabzonsporlu Hugo Rodallega, geçtiğimiz sezonun tamamında attığı gol sayısını geride bıraktı (beş gol).

Ligde forma giydiği son dört maçta üç gol atan Evkur Yeni Malatyasporlu Adem Büyük bu sezon forma giydiği ilk yedi maçta hiç gol atamamıştı.

Evkur Yeni Malatyasporlu Khalid Boutaib bu sezon Süper Lig'de en fazla ikili mücadele kazanan isim (108).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Laz (5 yıl önce)
    TS normalde kazanır ama Sikinti büyük beraberlik herkesin işine gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    ENDİŞEYE MAHAL yok karadeniz fırtınasını yeneceğiz.sonuç mu?1-0....
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Kesinlikle üç puan istiyoruz.beraberliği dahi düşünmüyoruz.inşallah kaplanlarım beni yanıltmazlar.
    0
    0
    Yanıtla