SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya'nın Beşiktaş'la 3. Randevusu

0
Güncellendi - 2018-09-14 00:47:03
E.Yeni Malatya'nın Beşiktaş'la 3. Randevusu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin beşinci haftasında 15 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş ile Evkur Yeni Malatyaspor 20.00'da Vodafone park'ta karşı karşıya geliyor. Beşiktaş evinde kazanmak, Evkur Yeni Malatyaspor ise milli aradan sonra lige yeniden bir başlangıç yapmak istiyor.

Ligin ilk 4 haftasında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet alarak 7 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor'da teknik heyet ve futbolcular, tamamıyla Beşiktaş ile oynanacak olan karşılaşmaya odaklandı. Son oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasındaki kötü futbol sonrası milli arada teknik direktör Erol Bulut'un uyarıda bulunduğu futbolcular, Beşiktaş karşısında iyi futbolla birlikte puan ya da puanlar almayı hedefliyor. Beşiktaş ise evinde taraftarının önünde kazanıp, son iki haftada yaşadığı puan kayıplarını unutturmak istiyor.

EYMS SEZONA İYİ BAŞLADI

Evkur Yeni Malatyaspor, 2018-2019 sezonuna güzel bir başlangıç yaptı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1, ikinci hafta ise evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, ilk 2 hafta sonunda hanesine 6 puan yazdırdı. Ligin üçüncü haftasında Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak 1 puan alan Evkur Yeni Malatyaspor, milli maç arası öncesi evinde Atiker Konyaspor ile oynadığı karşılaşmayı 1-0 kaybetti.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’de 4 haftalık bölümde 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, 4 karşılaşmanın 2’sinde gol atma başarısı gösteremezken, toplamda 4 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

Spor Toto Süper Lig’de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor sezona iyi başladı. Ligin ilk iki haftasında deplasmanda Göztepe’yi 3-1, sahasında ise Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, oynadığı son 2 karşılaşmada ise 1 braberlik,1’de mağlubiyet aldı.

Sarı kırmızılıar, ligde oynadığı 4 karşılaşmada 4 gol kaydetti. Bu gollerin 2’si orta saha oyuncusu Danijel Aleksic, 1’i stoper Arturo Mina’dan gelirken, sadece 1 golü forvet oyuncusu Ömer Şişmanoğlu kaydetti. Evkur Yeni Malatyaspor’un Fas uyruklu golcüsü Khalid Boutaib ise geride kalan 4 karşılaşmada gol atma başarısı gösteremedi.

BEŞİKTAŞ 4 HAFTADA 7 PUAN TOPLADI

İstanbul temsilcisi Beşiktaş'ta Evkur Yeni Malatyaspor gibi ligin ilk 4 haftasında 7 puan topladı.

Ligde geride kalan 4 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet alan siyah beyazlılar, milli maç arası ligi 7.sırada tamamladı.

Beşiktaş, ligdeki tek mağlubiyetini sahasında Antalyaspor'a karşı 3-2'lik skorla alırken, son 2 haftada 5 puan kaybederek büyük hayal kırıklığı yaşadı.

İSTANBUL'DAN PUANLA DÖNEMEDİLER

Ligin beşinci haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, rakibi karşısında puan ya da puanlar alarak İstanbul'daki şansızlığını kırmak istiyor.

Sezona iyi bir başlangıç yapan Evkur Yeni Malatyaspor, ilk 2 haftada deplasmanda Göztepe'yi 3-1, evinde ise Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. Ligin üçüncü haftasında Kayserispor deplasmanından 1 puan çıkaran sarı kırmızılılar, dördüncü haftada ise sahasında Atiker Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu ve ligdeki ilk yenilgisini aldı. Spor Toto Süper Lig'e verilen milli ara öncesi onadığı 4 karşılaşmada 7 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor, milli araya sekizinci sırada girdi.

Sarı kırmızılılar, geçen sezon İstanbul deplasmanından puan çıkarmayı başaramadı. Malatya ekibi, oynadığı 4 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Evkur Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sezon deplasmanda İstanbul ekiplerine karşı oynadığı karşılaşmalarda Kasımpaşa'ya 3-2, Fenerbahçe'ye 3-1, Beşiktaş'a 3-1, Galatasaray'a ise 2-0'lık sonuçlarla mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, hafta sonu Beşiktaş deplasmanından iyi futbolla birlikte puan ya da puanlar alarak, İstanbul'da puanla tanışmak istiyor.

İKİ TAKIMIN ÜÇÜNCÜ RANDEVUSU

Evkur Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş tarihlerinde üçüncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 2 karşılaşmanın birini Beşiktaş kazanırken, biri ise berabere sonuçlandı.

İki takım geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Ligin ikinci yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşma ise 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız