SON DAKİKA
SON DEPREMLER

E.Yeni Malatya'nın UEFA'daki Rakiplerini Tanıyalım

0
Güncellendi - 2019-07-18 21:15:25
E.Yeni Malatya'nın UEFA'daki Rakiplerini Tanıyalım
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Slovenya temsilcisi NK Olimpija Ljubljana ile Letonya temsilcisi Rigas FS arasında oynanacak maçın galibiyle eşleşecek.

Evkur Yeni Malatyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Çarşamba günü İsviçre’de çekilen kura sonucu belli oldu. Buna göre, sarı kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovenya ekibi NK Olimpija Ljubljana ile Letonya ekini Rigas eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Evkur Yeni Malatyaspor’un rakibi 18 Temmuz Perşembe günü oynanacak olan karşılaşmada belli olacak.

Evkur Yeni Malatyaspor,  UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçını 25 Temmuz’da, rövanşını ise 1 Ağustos’ta oynayacak.

Evkur Yeni Malatyaspor'un UEFA 2. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi ya Slovenya temsilcisi NK Olimpija Ljubljana ya da Letonya temsilcisi Rigas FS olacak.

OLİMPİJA LJUBLJANA

NK Olimpija, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da kurulmuş futbol kulübü. Slovenya Birinci Ligi'ni ve Pokal Nogometne zveze Slovenije'yı 4'er kez müzesine götürmüştür. 1911'de kurulan Olimpija halen Slovenya'nın en gözde kulübü olmasına rağmen finansal sorunlar yüzünden öndeki durumunu kaybetti.

Prva Liga 1.Lig'de mücadele eden NK Olimpija Ljubljana, 2018-2019 sezonunu Maribor'un 9 puan gerisinde 69 puanla ikinci sırada tamamladı.

10 takımın yer aldığı ligde 36 karşılaşmaya çıkan Olimpija Ljubljana, bu karşılaşmalarsa 29 galibiyet, 9 beraberlik, 7'de mağlubiyet alırken, rakip ağları 73 kez havalandırıp, kalesinde ise 47 gol gördü.

Olimpija Ljubljana, 2018-2019 sezonunda sahasında en çok puan toplayan 3 takım arasında zirvede yer aldı. Slovenya temsilcisi, oynadığı 18 iç saha maçında 34 puan topladı. Ljubljana, deplasmanda ise 35 puan topladı ve ligi ikinci sırada tamamladı.

6 kez Slovenya şampiyonluğu, 6 kez de Slovenya Kupası şampiyonluğu yaşayan Olimpija Ljubljana, 24,9 yaş ortalamasıyla oynadı.

Güncel transfer bilançosu 4 milyon Euro olan Slovenya temsilcisinin toplam piyasa değeri ise 8 milyon 600 bin Euro.

2017-2018 sezonunda Maribor ile birlikte 80 puan toplayan Olimpija Ljubljana, averajla şampiyonluğunu ilan etmiş ve aynı sezonda Slovenya kupasını da kaldırmıştı.

Olimpija Ljubljana, daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri ile Avrupa Ligi Elemleri'nde mücadele etmişti.

RİGAS

FK Rigas Futbola Skola, Riga merkezli Virsliga'da oynayan Letonya futbol kulübüdür. 1962 yılında kurulan Riga Futbol Okulu akademisine dayanmaktadır. Toplam piyasa değeri 4 milyon 480 bin Euro olan Letonya ekibinin yaş ortalaması ise 27,7.

Virsliga 1.Lig'de mücadele eden Rigas Futbola Skola (FK RFS) 2018-2019 sezonunu Riga'nın gerisinde 31 puanla ikinci sırada yer alıyor. 9 takımın yer aldığı ligde lider Riga ile aynı puanı toplayan RFS, averajla ikinci sırada bulunuyor. Sahasında oynadığı 8 karşılaşmada 17 puan toplayarak zirvede yer alan FK Rigas Futbola Skola, deplasmanda ise 8 karşılaşmada 14 puan kazanabildi. FK Rigas Futbola Skola, 2018 sezonunu ise 55 puanla üçüncü sırada tamamlamıştı.

2013-2014 sezonunda 1.Liga'dan Virsliga'ya yükselen Rigas, 2015-2016 sezonundan buyana bu ligde mücadele ediyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

Olimpija Ljubljana- Slovenya

Rigas FS- Letonya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Babuğduspor (4 yıl önce)
    Hayatda hiçbir zaman rakibini küçümsemeyeceksin,karşımızdaki elazığspor gibi küçük takım değil ki takıp geçesin.saglam transfer şart.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (4 yıl önce)
    Muhtemelen LJUBLİANA ile oynayacağız. Takım oyunu oynuyor, kaliteli ve defans özellikleri çok iyi bir takım.Deplasmanlarda müthiş başarılı, zor bir takım. Eşit şanslara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu sene Özellikle, gençleri parlatmamız lazım, Yiğithan, Mustafa , Ahmet ve Berk süre alırlarsa faydalı olurlar. Geçen sene Ozan Kabak, ilk maçlarda çok hata yapmasına rağmen, ısrar edilince Galatasaray'a 11 mln euro kazandırdı.
    0
    0
    Yanıtla