SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ebe ve Hemşirelere Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:15
Ebe ve Hemşirelere Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ebe ve hemşirelere klinisyen eğitimi verildi. Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi’nde yapılmakta olan Acil Obstetrik Bakım (AOB) Ebe Hemşire Klinisyen Eğitimi’ne, Malatya, Elazığ, Tunceli, Muş, Van, Hakkari, Bitlis ve Bingöl illerinde kamu hastanelerinde doğum servislerinde görev yapmakta olan 50 ebe ve hemşire katıldı.

Avşar Otel’de açılış töreni yapılan ‘Acil Obstetrik Bakım Eğitimi’nde sürdürülen programlar çerçevesinde nitelikli hizmet sağlamak, sağlık hizmet sunucularına klinik pratiklerinde yol gösterici olması amacı ile hastanelerde doğum eylemi ve doğum sonu bakımda çalışan ebe ve hemşirelere yönelik dersler ile iki tam gün süreli interaktif gerçekleştirildi.

Eğitimleri Toplum Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Başkanlığı Kadın Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Uzm.Dr Veli Ongun, Uzm.Dr.Yurdum Karabacak, Hemş.Akile Uzunlar ve Düzce Ünv. Prof.Dr. Yusuf Üstün, Hacetttepe Ünv.Prof. Dr.Füsün Terzioğlu, İnönü Ünv. Prof.Dr. Türkan Toğal, Doç.Dr. Ebru Çelik, Yrd.Doç.Dr. Ercan Yılmaz, Düzce Ünv. Yrd. Doç.Dr. Hacer Gülen, Hacettepe Ünv. Öğretim Görevlisi İlknur Gönenç verdi.

Program, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Kemal Şener'in konuşması, Kadın Üreme Sağlığı Daire Başkanlığından Uzm.Dr.Veli Ongun‘un teşekkür belgelerini sunması ve sertifika töreni ile tamamlandı.

Programa Halk Sağlığı Müdürü Dr.Kemal Şener, İl Sağlık Müdürü Dr.Nail Umay, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Şükrü Özdemir, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Behice Erci ve sağlık yöneticilerinin katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız