SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ebeler Haftası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Ebelik, ülkemizdeki sağlık seviyesinin çağdaş uygarlık seviyesine erişmesinde önemli rol oynayan mesleklerimizdendir" dedi.
21-28 Nisan Ebeler Haftası olması nedeniyle yazılı açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Hekimlik kadar eski bir sanat olan ebelik eskiden ülkemizde anadan kıza geçen görgü ve deneyime dayanan bir meslektir. 19. yüzyılda İstanbul'da ve İzmir gibi büyük kentlerde isim yapmış ebelerin yanında usta, çırak yöntemi ile yetişen "küçük ebe" adı verilen genç hanımlar ebelik görevlerini yürütmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

"Ebe doğum öncesi dönem, doğum sonrası dönemlerde anne adaylarını gözetir, onlara bakım verir ve önderlik eder. Doğum eylemini kendi sorumluluğu altında yönetir. Yeni doğan ve bebeğe gereken bakımı verir. Ebenin verdiği bu bakım kapsamında ayrıca koruyucu önlemler anne ve bebekte anormal durumların saptanması tıbbi önlemlerin sağlanması ve tıbbi yardımın olmadığı durumlarda ilk yardım ve acil önlemlerin alınmasını da verir. Bu görevlerin sınırları doğum öncesi eğitimi anne babalığa hazırlıktan başlayarak
aile planlaması ve çocuk bakımına kadar uzanır. Ebe bu görevlerini hastane, klinik, sağlık birimi ya da diğer kurum ve kuruluşlar da yerine getirir" diyen Zenin, açıklamasını özetle şöyle tamamladı.

"Ebelik, ülkemizdeki sağlık seviyesinin çağdaş uygarlık seviyesine erişmesinde önemli rol oynayan mesleklerimizdendir. Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız