SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ebru Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Ebru Sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu'nun ebru sergisi kitap fuarındaki bir standda açıldı.

Sergiye ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, Malatyalı Ebru Sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu’nun 45 eserinden oluşan ve 14 Eylül tarihine kadar açık kalacak Ebru Sergisi düzenlenen bir törenle açıldı.

10 Eylül Çarşamba günü Kitap Fuarında yapılan açılış törenine Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu, Yusuf İzettin Cengiz, Sırrı Günaydın, Megsaş Müdürü İlhan Yılmaz ve bazı Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Ebru Sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu, “Geçmişimizi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Zira geçmişini bilmeyen bir milletin geleceği de pek parlak olmayabilir. Aziz Atamızın; ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözlerini hatırlayarak, ülkemizin her ferdinin kendi sanat dalında çaba göstermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Ebru Sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın sanata ve sanatçıya değer verdiğini belirterek, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı kendisine sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

Geleneksel sanatlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise böylesine değerli bir sanatkârın eserlerini Malatya halkının beğenisine sundukları için mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Akın, “Marifet iltifata tabidir. Eğer sivil toplum kuruluşları, yöneticiler olarak geleneksel sanatlarımıza sahip çıkmazsak, sanatkârlarımız mahzun olacak ve gerekli gayreti gösterme azimlerini kaybedeceklerdir” dedi.

Özellikle Malatya’da böyle bir sanatkârın yetişmiş olmasının kendilerini fevkalade sevindirdiğini ifade eden Başkan Akın, “Zaman zaman konuşmalarımda da belirttiğim gibi Malatya tarihte Dar-ül Rifa olarak anılmaktadır. Yani seçkin insanların, sanata ve ilme değer veren insanların yaşadığı yer anlamında kullanılmaktadır.

Bu güzelliği bize yaşattıkları için değerli sanatkârımız Turgut Çekmegelioğlu’na teşekkür ediyorum. Ebru sanatının ve diğer geleneksel sanatlarımızın gelişerek devamını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sergi’nin kurdelesi kesildi. Açılışın ardından törene katılan davetliler sergide yer alan eserleri tek tek inceleyerek, Çekmegelioğlu’ndan eserler hakkında bilgiler aldılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız