SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ecevit'in Malatya'da Gittiği Maç

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:18
Ecevit'in Malatya'da Gittiği Maç
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da amatör futbolun tarihi açılan sergiyle vatandaşlara gösteriliyor.

Gazeteci Yaşar Karaaslan'ın önayak olduğu 'Geçmişten Günümüze Amatör Futbol Tarihi' adlı fotoğraf sergisi Malatya Park AVM'de açıldı. Vali Süleyman Kamçı tarafından açılan sergide, amatör futbolun geçmişi fotoğraflarla izleyicilere gösteriliyor.

Sergide 1961 yılında dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit'in Şekerspor takımının maçını izlediği ve futbolcularla tokalaştığı fotoğraf büyük dikkat çekiyor. 1961 yılında açık tribünlerinin temeli yeni atılan İnönü Stadı'nda Şekerspor takımının bir maçı sonrası dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit, sahaya inerek, dönemin Valisi Cezmi Kartay ile birlikte futbolcuları tebrik ediyor. 

1974 yılında amatörde mücadele eden Demirspor'un o dönemki ay yıldızlı forması da dikkat çeken fotoğraflar arasında yer alıyor. Fotoğrafta, Demirsporlu futbolcular Şahin, İbrahim, Zeki, Bülent, Seyfettin, Bülent, Mehmet Ucuz, Palo Mehmet, Bektaş Cemil, Hayrettin ve Maho Mehmet, ay yıldızlı forma ile poz veriyor. 

Sergide yer alan fotoğraflar arasında en dikkat çekici fotoğraflardan birisini de 1962 yılında Süper Lig ekibi Beşiktaş ile maç yapan Adafı Kartal oluşturuyor. Adafı Kartal'da o dönemde kaptan Aziz, Yaşar Öztürk, İbrahim Fendoğlu, Vedat, Yusuf, Mirza, M. Ali, Hüseyin, İsmet, Bedir, Kara Memet, Ökkeş, Hüseyin Beşiktaş karşısında forma giymenin gururunu yaşadı. 

Fotoğraflar arasında Adafı Kartal'ın 1962 yılında Ankara ekibi Gençlerbirliği ile İnönü Stadı'nda yaptığı karşılaşmadan da fotoğraflar yer alıyor. 

10 gün açık kalacak olan sergide, Malatya amatör futbolunun geçmişi sergileniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız