SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Echo da Tayinci!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin son 7 ay içerisinde toplam 330 kilo eroin maddesi ele geçirdiği operasyonlarda kullanılan 'Echo' adlı narkotik köpeği, Hatay iline tayin edildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli narkotik köpeği Echo, 4 yılık görev süresini doldurması üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne tayin edildi. Burada 1 yıl süreyle operasyonlarda kullanılacak olan Echo, görev süresini doldurarak emekli edilecek. Echo, daha sonra ya eğitmenine verilecek ya da güvenilir bir vatandaşa teslim edilecek.

2007 yılı içerisinde 287 kilo, bu yılın ilk 7 ayında ise
330 kilo eroin ele geçiren Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin operasyonlarına katılan Echo, araçların zulalarına saklanan eroin maddelerini koklayarak buluyordu.

Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince; 19 Nisan 2008'de 'Rüzgar' adlı operasyonda 11 kilo, 23 Nisan 2008 tarihinde 'Fırtına' adlı operasyonda 102 kilo, 10 Mayıs 2008 tarihinde 'Kahraman 44' adlı operasyonda 102 kilo, 20 Mayıs 2008 tarihinde 'Uğur' adlı operasyonda 59 kilo, 21 Haziran 2008 tarihindeki operasyonda 16 kilo ve 5 Temmuz 2008 tarihindeki 'Keskin 44' adlı operasyonda 42 kilo eroin maddesi ele geçirilmişti.

Öte yandan emniyet bünyesindeki narkotik köpeklerin önce ihtiyaç olan ile tayin edildiği, ardından da eğitmeni olan uzman polisin o şehre gönderildiği belirtildi. Toplam 250 kelime haznesine sahip olan narkotik köpeklerinin en az 8 yıl hizmette kullanıldığı belirtildi.

Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne Echo'nun yerine eğitmeni ile birlikte yeni bir narkotik köpeği gönderileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız