SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Economist Fransızları Kızdırdı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:37:37
Economist Fransızları Kızdırdı...
A- A+ PAYLAŞ

Economist dergisi en son sayısında Avrupa’da İtalya ve İspanya’dan sonra yardım isteyecek diğer ülke olacağı yönündeki endişleri kapağına taşıdı. Ancak kapakta kullanılan bomba figürü Fransızlardan büyük tepki gördü.

Economist dergisi son sayısında Fransızları kızdırdı.

Derginin kapağında baget ekmek şeklinde yer alan bombalar, kemer sıkma önlemlerinin ve vergi artışı söylentilerinin halk arasında büyük ökfe yarattığına dikkat çekildi.

Ancak Fransız halkı ülkelerinin "patlamaya hazır bomba" olarak gösterilmesine sert tepki gösterdi.

Kapağın aynı zamanda Fransa prensesi Mariotte Antionette’in küresel kriz zamanında “Ekmek yoksa pasta yesinler” sözüne de gönderme yaptığı da ifade edildi.

Kapak konusu kullanılan resmi kadar içeriğiyle de dikkat çekici.

Dergi Fransa’da kamu harcamalarının ülke ekonomisinin yüzde 57’sine denk geldiğine dikkat çekerken, ülke borcunun GSYİH’ye oranının yüzde 90’a çıktığı belirtildi.

Economist’e göre Fransa borsası CAC-40’a 1987 yılından bu yana yeni şirket kaydı yapılmamış.

Ülkede henüz büyük çaptı işten çıkarmalar yaşanmasa da işçi sendikaları her türlü kemer sıkma önlemine karşı ayaklanıyor.

Haberin devamı CNBCe.com'da

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız