SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılar Günü Kutlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Bilimsel Eczacılığın 172. yıldönümü nedeniyle Malatya Eczacılar Odası üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Atatürk Anıtı önündeki törene, AKP Malatya Milletvekili Eczacı Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, Eczacılar ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri katıldı.

Törende, Eczacılar Odası ile Eczacılık Fakültesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na konuldu. Buradaki tören saygı duşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

Eczacılar Günü dolayısıyla Cumartesi günü de üniversitede panel, söyleşi, müzik dinletisi yapılacak. Etkinlikler Sevgi Evlerinde yapılacak uçurtma şenliği ile son bulacak.

ÇALIK'IN MESAJI..
Mesleği Eczacılık olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Eczacılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:

"14 Mayıs günü Mektebi Tıbbiyei Şahanede eczacılık okulunun açıldığı gün, yani 169 yıl önce ilk defa bilimsel eczacılık ülkemizde başlamış oldu.

Sağlık hizmetlerinin halkımızın beklentilerine cevap verebilecek şekilde eksiksiz yürütülebilmesinde eczacılarımız da diğer sağlık personelimizle birlikte büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Doğuştan kazanılmış sağlık hakkını savunmak için çaba harcayan meslektaşlarımızın insan sağlığına katkıları vazgeçilmezdir.

Eczacılık yeminimi ettiğim gün; düşkünleri her hususta gözeteceğime ve onlara yardım edeceğime dair söz vermiştim. (Eczacılık yemininde geçen sözlerden) Şimdi, ülkemdeki düşkünlerin, ülkemdeki hastaların, ülkemdeki hekim ve eczacıların haklarını kolladığını bildiğim bir Hükümetle çalışmak beni vicdanen müsterih kılıyor. Hükümetimizin 2003 yılında ilan ettiği Sağlıkta Dönüşüm Programı, Türkiye’nin sağlık politikaları açısından önemli bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Sağlıkta Dönüşüm Programının amaçlarıyla uyumlu olarak 2006 yılında hazırlanan 9. Kalkınma Planı; sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, hizmet kalitesinin artırılması, Sağlık Bakanlığının planlama ve denetleme rolünün güçlendirilmesi, sağlık bilgi sistemlerinin geliştirilmesi, akılcı ilaç ve malzeme kullanımının sağlanması ve genel sağlık sigortası sisteminin oluşturulmasını öngörmektedir. Bu eksende yürütülen Sağlık Dönüşüm Programı ulusal politikanın bütünleyici parçasıdır.

Bireyin en temel gereksinimlerinden olan ve hayatın her döneminde önemini koruyan sağlık hizmetleri, gerekli bilgi ve beceriye sahip insanlardan oluşan sürekli bir sistem içerisinde gerçekleşebilir. Bu sistemin önemli bir halkasını oluşturan eczacılarımız, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında etkin role sahiptir. İlaç temini ve kullanımı hakkında vatandaşlarımıza yardımcı olan eczacılarımız, bir anlamda hastalara tıbbi danışmanlık yapmakta, bilgi ve tecrübeleriyle hastaları bilgilendirerek yanlış ilaç kullanımını büyük oranda önlemektedir.

Sağlık sektörünün önemli bir unsuru olan ilacın, üretimini ve vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan, kendini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı, özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın, tüm meslektaşlarımın ``14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü``nü kutluyor sağlık ve esenlikler diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız