SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eczacılar Mağdur"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, bazı ilaç firmalarının yapması gerektiği iskontoları yapmadığı için eczacıların mağdur olduğunu ileri sürdü. 
 
Odada yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapan Özelçi, "5 Kasım'da Resmi Gazete'de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile ilaçların kamu kurum iskontoları yükseltişmiş ve 17 Kasım tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yükselen kamu kurum iskontolarının bazı ilaç firmaları tarafından hukuk dışı bir şekilde uygulamaya konulmamıştır. Yani devlete yapılması gereken iskontolar, yapılmamıştır. Bu durum karşısında eczacılarımız her defasında olduğu gibi yine mağdur olmuş, raflarındaki stoklarının bedelsiz kamulaştırıldığı yetmezmiş gibi meslek onurları için bir kısım hastaların ilaç giderlerini kendi ceplerinden karşılamak zorunda kalmışlardır" iddiasında bulundu. 
 
Eczacıların hastalara hizmet götüremez hale geldiğini savunan Özelçi, "Şu ana kadar etkili ve yetkili kimseler bu duruma seyirci kalmış, hiçbir girişimde bulunmamışlardır. Bu şartlar altında eczacı meslektaşlarım başta diyabet, böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik hastalıklar olmak üzere hastalarına hizmet götüremez duruma gelmişlerdir. Örnek olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 32 TL ödediği bir insülin iğnesini depodan 40 TL'ye alıp, cebinde 8 TL koyup, hastalarına ulaştırmaktadır. Yıllarca ilacın ucuz ve ulaşılabilir olması gerektiğini savunan eczacılarımız, halkımızın ilaca ulaşımının engellenmesine seyirci kalan mantığı hala anlayabilmiş değillerdir. Gelinen bu durumda yaşanacak hasta mağduriyetlerinin sorumlusu eczacılarımız olmayacaktır. Halkımız için hayati önem taşıyan bu sorunun çözümü için tüm paydaşları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" görüşünü savundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız