SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılar Siyah Afiş Asacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:57:25
Eczacılar Siyah Afiş Asacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası, Soma’daki kömür faciası nedeniyle eczacıların vitrinlerine “Yastayız” başlıklı siyah afiş astırırken, başlatılan yardım kampanyasına ise 5 bin TL ile katkı sağladı. 

Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi yaptığı açıklamada, “Öncelikle Soma’da yaşanan ve ülkemizi hüzne boğan maden faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz. O ailelerin acıları tüm Türkiye’nin olduğu gibi bizim de yüreğimizin en derin yerine kazınmıştır. Biz eczacılar, mesleğimiz gereği hastalara, dertlilere, zor durumda olana yardımcı olmayı kendimize vazife bilmekteyiz. Bu nedenle merkez örgütümüz olan Türk Eczacıları Birliği’nin rehber ve öncülüğünde Soma’daki kederli ailelere yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek amacıyla nakdi yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Malatya Eczacı Odası yönetim ve denetleme kurulu olarak kampanyamızı 5 bin TL ile başlatmış bulunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. 16-30 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz bu kampanyayla, ülkemizdeki ve şehrimizdeki bütün eczacılarımızın dualarıyla beraber, maddi yardımlarını da Soma’ya ileteceğiz. Hiçbir söz ve tesellilinin bu acıyı hafifletmeyeceği aşikârdır ancak; açılan yaralara bir nebze olsun merhem olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Özelçi şunları söyledi:

“Kabuk bağlamayacak böyle büyük acıların tekrar yaşanmaması için, iş ve işçi güvenliğinin önemini toplum olarak idrak etmeli ve gereken önlemleri ivedilikle almalıyız. Ne yazık ki Türkiye iki büyük maden faciasını yaşamak zorunda kalan bir ülkedir ancak görünen odur ki, hala gereken dersi çıkarmamıştır. Bu konuyla ilgili tüm yetkilileri sizin aracılığınızla tekrar göreve çağırıyor ve böyle elim olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Gün kara, acı büyük, bütün kelimeler kifayetsizdir. Hepimiz derin bir keder içerisinde hayatlarımıza devam etmeye çalışıyoruz. Bu zor günlerde dışarıda parlayan güneş, yer altında kömür karasına gözlerini yuman işçi kardeşlerimizin acısını daha da dayanılmaz kıldığından, ülkemizdeki 24 bin ve şehrimizdeki 207 eczane olarak bu günden itibaren vitrinlerimizi karartıyoruz.”

Özelçi, vefat eden CHP İstanbul Milletvekili Mevlet Aslanoğlu için de taziye mesajında bulunarak, “2 dönem Malatya, 1 dönem İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilliği yapan hemşehrimiz Ferit Mevlüt Arslanoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Malatya sevdalısı olan Mevlüt Abimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız