SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılardan Kamu Spotu

0
Güncellendi - 2017-03-31 04:21:53
Eczacılardan Kamu Spotu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacı Odası bünyesinde kurulan Malatya Eczacı Odası Gençlik Komisyonu (MEOGK) ulusal boyutta örnek teşkil edecek bir projeyi uygulamaya başladı. Gençlik Komisyonu'nun bu etkinliğini duyuran Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacılar tarafından çekilen bilgilendirici kısa videoların interaktif sosyal medya kanallarından paylaşıldığını, yayın alanının başka kanallar da kullanılarak genişletileceğini söyledi.

MEOGK mensubu eczacılar, bu etkinlikleriyle ilgili şu bilgiyi verdiler:

"Mesleğimizin 1000 yıllık bir geçmişi var ve insan sağlığının hemen hemen her aşamasında eczacılara önemli roller düşüyor. Vatandaşların sağlık bilincinin yüksek tutulması bizim vazifelerimiz arasında. Kullanılan ilaçlar, kozmetikler, ıtriyatlar, besleyici gıdalar, bitkisel çaylar ve hatta medikal ürünlere kadar birçok alanda en yetkin kişiler eczacılardır. Televizyonlarda, radyoda ve sosyal ağlarda mesleğimizin dinamikleri yeteri kadar insanlara sunulmuyor. Sağlık bakanlığının bu doğrultuda olumlu çalışmaları olmakla birlikte kamu spotları ile yetinmemek gerektiği ve biz eczacılara da vazife düştüğü bir gerçektir. Bu bağlamda her hafta Malatya dahilindeki eczacılarımızla bizlere sağlıkta bilgilendirme amaçlı video kayıtları oluşturuyoruz. Ve bunları sosyal medyamızda paylaşıyoruz. Önümüzdeki haftalarda başkanımız Ecz. Tahir Özelçi’nin bağlantısıyla Türk Eczacılar Birliğinin resmi kanalı olan Eczacı tv de yayınlanmaya başlayacak. Keza yerel televizyon kanallarında ve sinema salonlarınında sinemaların intro kısmında yayınlanması için çalışmalara başlıyoruz. Şimdilik youtube ve facebook kanallarımızdan yayınlarımızı sürdürüyoruz. Olumlu geri dönüşler aldık ve mümkün mertebe sağlıkla alakalı ve eczacının sorumlu olduğu her konuda yayınlarımıza devam edeceğiz."

Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi de, oluşturdukları kamu spotu ile eczacıları vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde bilgilendirilebileceğini ifade etti. Özelçi, "Vatandaşlarımızın sağlık bilincinin yüksek tutulması bizim vazifelerimiz arasındadır. Kullanılan ilaçlar, kozmetikler, besleyici gıdalar, bitkisel çaylar ve hatta medikal ürünlere kadar birçok alanda en yetkin kişiler eczacılardır. Televizyonlarda, radyoda ve sosyal ağlarda mesleğimizin dinamikleri yeteri kadar insanlara sunulmuyor. Sağlık bakanlığının bu doğrultuda olumlu çalışmaları olmakla birlikte kamu spotları ile yetinmemek gerektiği ve biz eczacılara da vazife düştüğü bir gerçektir” diye konuştu. Kamu spotu için çalışmalara başlayacaklarını aktaran Özelçi, kamu spotun sosyal medya kanallarında da yayınlanacağını duyurarak, "Her hafta Malatya dahilindeki eczacılarımızla bizlere sağlıkta bilgilendirme amaçlı video kayıtları oluşturuyoruz. Bunları sosyal medyamızda paylaşıyoruz. Türk Eczacılar Birliğinin resmi kanalı olan Eczacı TV'de yayınlanmaya başlayacak. Keza yerel televizyon kanallarında ve sinema salonlarında sinemaların intro kısmında yayınlanması için çalışmalara başlıyoruz. Şimdilik youtube ve facebook kanallarımızdan yayınlarımızı sürdürüyoruz. Olumlu geri dönüşler aldık ve mümkün mertebe sağlıkla alakalı ve eczacının sorumlu olduğu her konuda yayınlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız