SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eczacıların Yanındayız'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Celal Berktaş, geçtiğimiz günlerde 1 günlük iş bırakma eylemi yapan eczacıların sorunlarına hükümetin duyarsız kaldığını öne sürdü ve eczacıların yanında olduklarını söyledi.

Berktaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sözlerime başlamadan önce içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nın Ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim.

Geçtiğimiz günlerde, İşyerlerini kapatma noktasına getiren çeşitli sorunlarının çözümü amacıyla, TEB öncülüğünde eczacılarımız 1 günlük bir iş bırakma eylemi yapmışlardır.

Eczacılarımız, kendilerinden beklenen vakur bir duruş sergilemişler, hiçbir hastanın mağduriyetine meydan verilmeden bu haklı eylem gerçekleşmiştir.

Eylemden önce Hükümet, bir kısım indirimlerden söz etmiş, işin aslını halka anlatmamış, tamamen Eczacılarımızın haklı eylemlerinin sekteye uğramasına yönelik bir tavır sergilemiş, taraf olmuştur!

Eylemden sonra SGK, TEB’ni devre dışı bırakarak, eczacılarla tek tek anlaşma yoluna gideceğini açıklamıştır.

8 yıldır Eczacıların feryatlarına kulağını tıkayan iktidar, eczacılarımızın eylemini cezalandırma yoluna gitmektedir. Bu arada, yasaları, sözleşmeleri ve teamülleri ayaklar altına almaktadır.

Amaç, eylem sırasında bir yumruk gibi kenetlenen ve hiçbir mağduriyete sebep olmaksızın örnek bir eylem gerçekleştiren eczacılarımızın örgütlü birlikteliğini engellemektir.

Bu davranış çirkindir!
Bu davranış Devlet idare etme anlayışı ile bağdaşmaz!
Bu davranışlar, devletin vakarı ile bağdaşmaz!
Bu davranışlar, iktidarın “herkes bana tabi olsun, herkes bana Biat etsin” anlayışının bir sonucudur!

Teröristi davul-zurna ile karşılayan, ayağına mahkeme götüren iktidar, haklı eylem yapanlara karşı acımasız davranmaktadır!
İtfaiyeciye su,
Tekel İşçisine Biber gazı sıkmaktadır!
Feryat eden vatandaşa Dünya’yı dar etmektedir!

Eczacılarımızı, Devletin Gücünü Kullanarak kendi örgütünden koparmaya çalışmaktadır!

Bu arada katkı payları , ilaç farkı ve muayene ücreti ile hükümet vatandaşa ilacı zaten parayla satmaktadır. Vatandaşı boş yere kandırmasın.

Hani ilaç ucuzlayacak , vatandaş kazanacaktı !
Bu davranışları kınıyoruz!
Kendisi de bir Eczacı olan Malatya Milletvekilimizin, meslektaşlarına karşı takındığı olumsuz tavrını, siyasi geleceği ile ilgili kaygılarına bağlıyoruz.

Sonuna kadar Eczacılarımızın örgütlü ve haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız