SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılık Bayramı Töreni..

A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs Eczacılık Bayramı nedeniyle Malatya İnönü Üniversitesi'nde bir kutlama töreni yapıldı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Küçükbay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, bazı eczacılar ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri katıldılar. 200'e yakın eczacının ve Eczacılık Fakültesi'nin bulunduğu Malatya'daki "bayram" töreninin yapıldığı salonun boşluğu dikkat çekti.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, "Türkiye'de yaşayan her vatandaş bilmelidir ki, ilacın fiyatı yasalarla belirlenmektedir ve ilaç Türkiye'nin her tarafından aynı fiyata satılır. İlaç üzerinde eczacının payı yine yasalara dayanarak devlet tarafından belirlenmektedir. İşte bu koşullarda eczaneler düzleminde bir rekabetten asla söz edilemez. Rekabet Kurulu, eğer varsa kendi misyonunu daha denk düşen, karlılıkları ve kazançları bugüne kadar sorgulama gereği duyulmamış tekelci yapıdaki ilaç üretici, ithalatçı ve dağıtım tekellerini sorgulamalıdır" dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Göknur Aktay ise, "Mesleğimizin en önemli sorunlarından biri bildiğiniz gibi muvazaadır. Eczacılık alanında muvazaa (danışıklı iş), eczacının işinin eczacı olmayan kişiler tarafından yapılması anlamına gelen ve meslek onurumuzu zedeleyen bir sorun olmaya devam etmektedir. Özellikle eczanelerdeki muvazaa olayı, ilaç suiistimallerini arttırarak mesleki disiplini bozmakta, toplum sağlığı açısından ciddi sorunlar yaratmakta ve ilaç tüketimini arttırarak ekonomimize ağır yükler getirmektedir. Bizler öğrencilerimizi, mesleki etik ve deontolojiyi öğreterek yetiştiriyoruz. Eczacılık, sadece eczacılık eğitim alan kişiler tarafından yerine getirilebilecek bir meslektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra müzik dinletisi yapıldı.

SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI..
Bu arada Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel de, Eczacılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sistemin önemli bir halkasını oluşturan eczacılarımız, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında etkin role sahiptirler.

Bireyin en temel ihtiyaçlarından olan ve hayatın her döneminde önemini koruyan sağlık hizmetleri, gerekli bilgi ve beceriye sahip insanlardan oluşan düzenli ve sürekli bir sistem içerisinde gerçekleşebilir. Bu sistemin önemli bir halkasını oluşturan eczacılarımız, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında etkin role sahiptirler. Eczacılık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde verilmesini sağlayan eczacılarımız, vatandaşlarımızın da en yakın sağlık danışmanlarıdır.

Hızla gelişen dünyamızda ilaç sektörü de kendisini geliştirmektedir. Bu kapsamda eczacılarımızın ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, sürekli kendilerini geliştirmeleri ve bilgilerini hastalar ile paylaşmaları son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm eczacılarımızın “Eczacılar Günü”nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız