SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılık Günü Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2016-05-14 04:03:29
Eczacılık Günü Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs Eczacılık Günü, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Malatya Eczacı Odasının birlikte düzenlediği bir programla kutlandı.

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tahir Özelçi, eczacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, yeryüzünün en eski ve onurlu mesleklerinden biri olan eczacılığın, toplum ve birey sağlığı açısından önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Eczacılık mesleği, sağlık sisteminde ve toplum hayatında önemli rol oynamaktadır. Eczacıların, ilaçların araştırılması, bulunması, formüle edilmesi, üretilmesi, temin edilmesi ve hastaya sunulması gibi hizmetlerin yanı sıra verdiği danışmanlık hizmetleri de önem arz etmektedir.” dedi.

Bilimsel eczacılığın 177. yıldönümünü kutlayan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ise konuşmasında, eczacılık mesleğinin günümüz koşullarında yaşadığı sorunlara değindi ve bu sorunların çözümü noktasında çeşitli önerilerde bulundu.

Yapılan konuşmalardan sonra Eczacı Gül Reyhan Kara tarafından “Spor Eczacılığının Önemi” başlıklı bir konferans verildi.

Programın sonunda, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine, staj gördükleri eczacılar ve hocaları tarafından beyaz önlük giydirildi.

Bülten

e3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız