SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılıkta Önlük Töreni

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, stajyer eczacı önlüğünü törenle giydiler.

Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Salonu'nda düzenlenen stajyer eczacı önlüğü giyme töreninde konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Göknur Aktay, "Ülkemizde hala eczacılık mesleği toplumumuzda tam olarak tanınmamış ve anlaşılamamış ve tam olarak anlatılamamıştır" diyerek, ilaç ve sağlık sektöründeki hızlı teknolojik gelişmelerin günümüz eczacısının sorumluluklarının da değişmesine ve çeşitlenmesine neden olduğunu kaydetti.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise yeni yeni eczacılık fakültelirinin açılmasını tenkid edip, "Şu anda 25 bin civarında eczacı var. 7-8 yıl sonra ise bir 25 bin civarında daha eczacı aramıza katılacak. Ancak, korkuyoruz ki, eczacıya düşman işsiz eczacı ordusu oluşturmayalım" ifadelerini kullandı.

Stajer öğrenciler adına Songül Erdoğdu'nun konuşmasından sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri konser verdi ve solist Batuhan Gökbulut, Türk Halk ve Sanat Müziği parçaları okudu.

Daha sonra, İnrönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen ile Prof. Dr. Süheyla Ünal, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ile eczacılar, 30 stajyer öğrenciye stajer önlüğünü giydirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız