SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczacılıkta Türkiye ve Dünya

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Çağdaş Sağlık Hizmetlerinde Klinik Eczacılık ve Farmasötik Bakım Başlıklı konferans düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Farmasötik Bakım Birimi Başkanı Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin'in, İnönü Üniversitesi'nde verdiği konferans, alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İzzettin, Klinik Eczacılık alanında dünyada ve Türkiye'de gelinen nokta ile farmasötik bakımın ekonomiye ve sağlığa katkılarını ele alıp, klinik eczacılık ve farmasötik bakımın klasik eczacılıktan ne gibi farklara sahip olduğunu aktardı. Geleneksel eczacılıkta odağın ilaç olduğunu, klinik eczacılıkta ise odak noktanın hasta olduğunu belirten Prof. Dr. İzzettin, modern eczacılık bakış açısıyla ortaya konan bu çalışmalarda, hastanın ilaçların yan etkisinden daha az zarar görmelerini,
hastalıklarının tedavisin daha kısa sürede gerçekleştirilmesini amaçladıklarını ve bunları yaparken de en az maliyeti hedeflediklerini vurguladı. Eczacının halk sağlığı ekibinin bir parçası olduğunu ve bireysel danışman hüviyeti taşıdığını kaydeden Prof. Dr. İzzettin, eczacının edindiği bilgileri hastayla ve hastayı tedavi eden doktorla paylaşan bir yapı taşı olması gerektiğini aktardı. Bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Prof. Dr. İzzettin, ortaya koydukları bu modern eczacılık zihniyetinin ekonomiye, sağlık hizmetlerine ve hastaya getirdiği olumlu yönleri de anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız