SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eczaneler İlaç Veremiyor!

A- A+ PAYLAŞ

Eczaneler için yeni sisteme konulan İlaç Takip Sistemi'nin çalışmaması nedeniyle çok acil durumdaki hastaların dışında kimseye ilaç verilmiyor.

Malatya Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse yaptığı açıklamada, "16 Mayıs tarihi itibariyle İlaç Takip Sistemi diye yeni bir sisteme geçiş yapıldı. Bu sistemin esasında her ilacın İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nden provizyon alınması esasına dayanıyor. Yani ilaçlar önce Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Medula sistemine giriliyor, daha sonrada bu ilaçlar için satış yapabilme adına İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün İlaç Takip Sistemi'nden provizyon alma mecburiyeti var. Biz bu sistemin çalışmayacağını, büyük bir kaos doğacağını daha önceden yetkililere iletmiştik. Ama maalesef söylemlerimize kulak asılmadı. Bugün bütün Türkiye'de inanılmaz bir kaos başladı. Sabahtan beri hiç bir reçete sisteme girilmiyor. Sistem çalışmıyor. Medula Sisteme kayıt yaptığımız ilaca İlaç Takip Sistemi'nden maalesef onay alamıyoruz. Öyle olunca da hastalar, ilaçlarını almak için reçetelerini bırakıp beklemekteler" dedi.

Sistemin vatandaşları olumsuz etkilediğini söyleyen Köse, acil ve çocuk hastaların bu uygulamadan olumsuz etkilendiğini belirterek, eczanelerin çok acil durumdaki hastaların ilaçlarını özveri göstererek verdiğini kaydetti.

Köse, "Sayın bakanın kesin talimatı var. 'İlaç Takip Sistemi'nde kare kodu alınmayan ilaç reçete bedellerini ödemeyeceğiz' diye. Aslında bir geçiş süresi bırakılsaydı, bu sıkıntı yaşanmayacaktı. Kaldı ki, kare kodu olmayan ilaçların firmalar tarafından kare kodlaması yapılacaktı. Ama, ilaçların kare kodu bile firmaların tarafından yapılmadı. Barkot sistemine dayalı bir sistem için, İlaç Takip Sistemi'nin dayatılması, akla ziyan demekten başka hiç bir şey getirtmiyor aklıma" ifadelerini kaydetti.

Köse, "Olmazsa olmaz mantığından vazgeçilmeli" diyerek, sistemin alt yapının geliştirilmesinin ardından sisteme zaman içinde geçilmesini bir kez daha teklif ettiklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız