SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Edirne'de Felaket..

A- A+ PAYLAŞ

Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerindeki baraj kapaklarını açması sonucu bırakılan su Edirne’ye ulaştı ve Meriç Nehri’nin taşmasına neden oldu. Edirne 4 yıl aradan sonra yeniden sel felaketi ile karşılaştı. Sınır kapılarına giden yollar kapandı, evler sular altında kaldı. Kent merkezinde resmi kurumlarda ve özel şirketlerde çalışanlar, askeri araçlarla işyerlerine taşındı.

Edirne’nin bir haftadan beri korkulu rüyası haline gelen taşkınlar ile bu sabah yüzyüze kaldı. Tunca’dan sonra Meriç Nehri de taştı. Her iki nehir birleşti. Bu nedenle iki nehir arasında yer alan 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı, Trakya Üniversitesi, DSİ, Emniyet Müdürlüğü’ne ait sosyal tesisler ile kentin eğlence merkezi konumundaki çok sayıda lokanta ve kafeterya sular altında kaldı.

Meriç Nehri’nin taşması sonucu bir hafta önce boşaltılan Bosnaköy’ü basan sular geri tepip nehir yatağından taşan sularla birleşince nehir de Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yolun üzerinden akmaya başladı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre Meriç Nehri’nin debisi 1576 metreküpe ulaştı. Suyun debisi sürekli artmaya devam ediyor.

ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICILAR DEVREDE

Lozan Antlaşması ile Türkiye’ye savaş tazminatı olarak verilen 10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’nde yaşayanlar sel tehdidi altında bulunuyor. Nehre yakın olan evlerde oturanlar eşyalarını toplayarak traktörlere yükleyip riski az olan bölgelere taşıdı. Muhtar Agah Koltan gece boyunca ev ev dolaşarak halkı taşkına karşı uyardı.

Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Fen Lisesi, Yatılı Bölge İlköğretim Okulllarının pansiyonlarında kalan 250 öğrenci tahliye edildi. Her iki okulda bugün eğitim ve öğretim yapılamıyor.

Aynı mahalledeki Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nde çalışanlar da bugün işe gidemedi. 54'üncü Mekanize Tuğay Komutanlığı’nın Yunanistan sınırında bulunan askeri birliklerde görev yapan subay ve astsubaylar da bu sabah mesaiye gidemedi. Bunun üzerine askeri personel zırhlı taşıcılar ile birliklerine ulaştırıldı. Edirne kent merkezindeki resmi kurumlarda ve özel şirketlerde çalışanlar, 54'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen’in talimatı ile zırhlı personel taşıyıcılara alınarak şehir merkezine taşındı.

BULGARİSTAN UYARDI

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Bulgaristan makamlarının bölgede yağış olduğunu bildirdiğini ve kontrollu olarak yeniden su bırakabileceklerini söylediklerini belirtti.

Vali Büyük, “Görüşmelerimiz sürüyor. Bölgede gerekli tedbirleri aldık. Meriç Adasarhanlı Köyü’nde kayıp olan 7 mültecinin bulunması için arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Selden etkilenen Karağaç Mahallesi’nde itfaiye, ambulans ve TREDAŞ ekipleri bekletiliyor” dedi.

PAZARKULE KAPALI, KAPIKULE TIR TRAFİĞİNE AÇILDI

Meriç Nehri’nin taşarak Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunu sular altında bırakması üzerine araç trafiğine kapatılan Kapıkule’de suların çekilmesi üzerine sadece TIR’ların geçişlerine izin verilmeye başlandı. Yurtdışına çıkmak isteyen otomobillerin sürücüleri ise Hamzabeyli Gümrük Kapısı’na yönlendiriliyor.

Pazarkule’ye ulaşımı sağlayan Karaağaç Mahallesi yolunun sularla kaplaması üzerine Pazarkule Gümrük Kapısı araç geçişine kapatıldı. Bu nedenle gece yarısından itibaren Yunanistan’a Pazarkule üzerinden giriş- çıkış yapılamıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız