SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Edirne'nin Kıymet Teyzesi Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:23:04
Edirne'nin Kıymet Teyzesi Var
A- A+ PAYLAŞ

İmara açılan yeşil alanın bozulmaması için kepçenin önüne oturan Kıymet Peker'e sevindirici haber geldi. İdare mahkemesinde yeşil alan için yürütmeyi durdurma kararı alınırken, resmi olmayan sonuçlara göre Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, mahkemenin alanın yeşil alan kalması kararını verdiği takdirde alanı park yaparak ismini 'Kıymet Teyze Parkı' koyacaklarını söyledi. 

Edirne'de imara açılan ve 75 yaşındaki Kıymet Peker'in kepçe önünde oturarak duruma tepki gösterdiği yeşil alanın imara açılması, vatandaşlardan da tepkiye neden oldu. Mahalle sakinleri yeşil alan için seferber olurken, Kıymet Peker, kepçenin önüne oturarak yeşil alanının bozulmaması için günlerce mücadele verdi.

30 Mart Mart Mahalli İdareler seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan da olayı duymasının ardından Peker'e destek verdi. Durum üzerine olayın takipçisi olan Recep Gürkan, hafta başında mahalle sakinlerinden 2 kişinin yeşil alan için idare mahkemesine başvurduğunu ve yürütmeyi durdurma kararı çıktığını söyledi. Mazbatasını alamadığı için göreve resmi olarak başlayamayan Gürkan, yeşil alan için başlattıkları fiili durumun, Edirne İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararıyla resmi duruma dönüştüğünü ifade etti. 

İmar plan tadilatı ve inşaat ruhsatı alınmış olan yeşil alan için alınan yürütmeyi durdurma kararının belediyeye tebliği yapıldığını dile getiren Gürkan, "Biz bu süreçte fiili bir girişimde bulunarak aceleye gerek olmadığını, yangından mal kaçırmadığımızı, bununla ilgili hukuki bir süreç başladığını, insanların dava açtığını ve beklememiz gerektiğini söylemiştim. Fiili bir durum yaratmıştık aslında. Bu fiili durum Edirne İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı ile resmi duruma dönüştü. Bizim de zaten arzu ettiğimiz buydu. Çünkü ortada yasaya belki uygun ama vicdanlara uygun olmayan yasal ama meşru olmayan bir durum söz konusu. Burada iki durumu birbirinden ayırmak istiyorum, buna özellikle dikkat çekmek istiyorum. Biz Edirne Belediyesi olarak yatırımlara ve yatırımcılara kesinlikle karşı değiliz. Edirne’ye yatırım yapmak isteyen herkesin başımızın üstünde yeri var, biz onları sonuna kadar destekleyeceğiz. Destekleme kararı aldık. Ama yeşil alanların ticari alana konut alanına çevrilerek ranta açılması, imara açılması bizim kabul edemeyeceğimiz bir durum değil. Bu husus bizim için çok önemli, yatırımcı ve sermaye düşmanlığımız yok. Kesinlikle yatırımlara karşı değiliz, kentin modernleşmesine, yeni imar alanlarına yeni inşaat alanlarına karşı değiliz, ama yeşil alanların imara açılmasına ranta kurban gitmesi mümkün olmayacak, bundan sonra, hele hele çocuk oyun parklarının imara açılması asla mümkün olmayacak" şeklinde konuştu.

"BURASININ İSMİNİ 'KIYMET TEYZE PARKI' KOYACAĞIZ"

Gürkan, yeşil alanın ismini 'Kıymet Teyze' Parkı koyacaklarını ifade ederek, "Ortada hukuki bir süreç var, idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bundan sonra hukuki süreci takip edeceğiz, belediye olarak. Bu hukuki süreç sonuçlanana kadar burada herhangi bir şey yaptırmayacağız. Ancak hukuki süreç sonuçlandıktan sonra, -ki hukuk herkesi bağlar mahkeme kararı herkesi bağlar-, ona göre yeniden bir karar üreteceğiz. Ben Recep Gürkan olarak kişisel olarak mahkemenin yürütmeyi durdurmasından sonra bir iptal kararı vermesini diliyorum ve bekliyorum. Biz de belediye olarak önceki pozisyona dönüş yapacağız. Eğer hukuk böyle bir karar verirse burasını tekrar hem yeşil alan yapacağız, hem çocuk oyun parkı koyacağız, park olacak bu alan. O zaman mahkeme karar verdikten sonra bu parkın adını da bu direniş ile sembolleşen Kıymet Teyze’mizin adını vereceğiz. Ama Kıymet Teyze’mizin soyadı ile değil, çünkü bütün Türkiye’de Kıymet Teyze olarak kabul gördü. Burasının ismini Kıymet Teyze Parkı olarak koyacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız